Yunusemre Mesleki ve Teknik ve Anadolu Lisesi Manisa'nın Simgesel Okullarından Biridir, Kapatılamaz!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Manisa’nın mesleki ve teknik eğitim konusunda simgesel okullarından biri olan ve son zamanlarda kapatılma haberleri ile gündeme gelen Yunusemre Mesleki ve Teknik ve Anadolu Lisesi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Başevirgen açıklamasında şunları kaydetti.

Vekil Haberleri 27.05.2019, 15:36
Yunusemre Mesleki ve Teknik ve Anadolu Lisesi Manisa'nın Simgesel Okullarından Biridir, Kapatılamaz!

“Manisa’da 1947-1948 eğitim- öğretim yılından beri eğitim hayatına devam eden, Manisa’nın en köklü okullarından olan, eski adıyla “Manisa Ticaret Meslek Lisesi” olarak bilinen Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bugün kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya. Okulda son zamanlarda eğitim-öğretimi aksatan ve fiziki koşullarında ciddi değişikliklere yol açan gelişmeler yaşanıyor.

 

Söz konusu eğitim kurumunda sürekli müdür değiştirilmekte ve okul yönetimi görevlendirme ve vekaletnameler ile yönetilmektedir. Yönetimi bu şekilde güçsüzleştirilen okulda, önce bünyesinde bulunan kapalı spor salonu “Atatürk Ortaokulu”na devredilmiş daha sonrasında ise okul binasındaki 7 sınıf yine “Atatürk Ortaokulu”na tahsis edilmiştir. Bu yapılanlar ile okul, kapatılma sürecine götürülmektedir. Okuldaki fiziki yetersizlikler nedeniyle bazı alan ve dalların kapatılması için teklifte bulunulmuş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne devredilmeye çalışılmıştır.

 

Bütün bu çabaları boşa çıkanlar şimdi de okulun B bloğunu Anadolu Lisesi olarak açmak istiyorlar. Özel donanım ve koşullarda eğitim yapabilen Mesleki ve Teknik bir lisenin, okulun arka tarafında çok dar bir alanda eğitimini sürdürmesini bekliyorlar. Burada 1200 kişilik bir öğrenci sayısından bahsediyoruz. Böyle bir durumda eğitimini zaten sürdüremeyecek olan Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi büyük ihtimalle kapatılacaktır. Ancak biz bunun olmaması, öğrenciler ve ailelerinin mağdur olmaması ve Manisa’nın köklü okullarından birini kaybetmemesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz.

 

Bu konuyu bir soru önergesi ile Meclis gündemine taşıyoruz. Mesleki ve teknik bir eğitim görmek için bu okula giden öğrenciler okul kapatıldığında hangi liselere gideceklerdir? O liselerde mesleki ve teknik eğitim nasıl verilecektir? Bir okulu kapatıp yerine başka okul açınca Manisa’ya yeni bir okul mu kazandırılmış olmaktadır?

 

Buradan Sayın Bakana tekrar sesleniyorum. Manisa’nın bu köklü okulunu kapatmayalım. Başka bir çözüm bulmak için ortak bir çalışma yapalım. Ailelerimiz ve öğrencilerimiz de emin olsunlar ki sizleri mağdur etmeye çalışan herkese karşı dik durmaya devam edeceğiz. Umudunuzu kaybetmeyin bizler yanınızday

Yorumlar (0)