YÜCEER’DEN ERDOĞAN’IN SÖZLERİNE TEPKİ

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Erdoğan’ın Beştepe’de düzenlenen 7. Aile Şurası'nda yaptığı konuşmada "Doğum kontrolü dediler, aile planlaması dediler. Bu ülkede kısırlaştırma adına her şeyi yaptılar" demesine sert tepki gösterdi. İnsanların hayatlarına ve tercihlerine karışmaya kimsenin hakkı olmadığını belirten Yüceer, “hepimizin kutsal değeri olan aile kurumu üzerinden toplum mühendisliği yapılıyor” dedi.

Vekil Haberleri 02.05.2019, 15:24
YÜCEER’DEN ERDOĞAN’IN SÖZLERİNE  TEPKİ

KADIN BEDENİ ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAK AKILLARA ZİYANDIR

Erdoğan’ın daha önce de “her kürtaj bir Uludere’dir, Müslüman aile doğum kontrolü yapmaz, her kadın en az üç çocuk yapmalıdır, doğum kontrolü ihanettir” gibi açıklamaları olduğuna dikkat çeken Yüceer, kadınların bedenleri ve tercihleri üzerinden siyaset üretmek, kadınların hayatına müdahale etmek, kadınlar üzerinde tahakküm kurmak anlamına gelir” dedi.

Erdoğan’ın sözlerinin “akıllara ziyan” olduğunu ifade eden CHP Milletvekili “Bu ve daha önce kadınlar hakkında defalarca ortaya koyduğu benzeri anlayışlar normal ve çağdaş bir bakış açısının yansımaları değildir. Kadınları yalnızca iyi eş, iyi anne ve iyi ev kadını olduğu sürece makbul gören, bunun dışında kalan kadınları toplumun dışına itmeye çalışan bu zihniyetin 21’inci yüzyıl Türkiye’sinde yerinin olmadığı açıktır” dedi.

BU AÇIKLAMA ÇAĞDIŞIDIR

Yüceer; “Kadın erkek eşitliğine inanmadığını açıkça beyan etmiş birisinin bu son açıklaması da daha öncekiler gibi şaşırtıcı olmamakla birlikte, çağdışı ve aynı zamanda akıl dışıdır. Bu yaklaşımın tehlikelerini görmek gerektiğini düşünüyorum ”dedi

Kadınları ikinci sınıf gören, yalnızca aile içinde değerli kılan bu anlayışın, kadın kimliğini toplumsal alandan silmeyi amaçladığını belirten Yüceer, “böylesi yaklaşımlar kadınları yalnızca nüfusun devamlılığını sağlayan bir kuluçka makinesine indirgemek istemektedir. Bu nedenle Erdoğan kadını, kadın özgürlüğünü, toplumsal alanda kadınların varlığını tehdit olarak görmektedir” dedi.

Yorumlar (0)