YÜCEER ÇIRAĞAN’DA DARP EDİLEN AVUKATI SORDU

Avukat Sertuğ Sürenoğlu 13 Nisan günü Çırağan Caddesinde Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından feci şekilde darp edilmiş ve bu olay medyaya yansımıştı. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer bu olaya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 18.04.2019, 15:41
YÜCEER ÇIRAĞAN’DA DARP EDİLEN AVUKATI SORDU

BU OLAY KEYFİ VE KANUN DIŞI UYGULAMALARIN SON ÖRNEĞİDİR

13.04.2019 tarihinde Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen bir düğün sırasında polislere Çırağan Caddesinin neden kapatıldığını soran Muğla Barosuna kayıtlı Avukat Sertuğ Sürenoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından ters kelepçe takılarak ve zaman zaman gözleri bağlı şekilde iki saat boyunca darp edilmesini TBMM gündemine taşıyan Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Sertuğ Sürenoğlu’na “kabul etmezse dayağın devam edeceği tehdidiyle” Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiğine ilişkin bir tutanağın zorla imzalatılması iddiasına ilişkin; “son zamanlarda Cumhurbaşkanlığı korumalarının keyfi ve kanun dışı uygulamalarının son örneğini oluşturmaktadır” dedi.

ŞİDDET OLAĞAN POLİS UYGULAMASI MIDIR?

İçişleri Bakanlığının yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanununun 16’ıncı maddesini hatırlatan Yüceer, “Sertuğ Sürenoğlu’nun feci şekilde darp edilmesi olayında “Zor ve silah kullanma” koşulları gerçekleşmiş midir? Onlarca korumanın olduğu bir yerde Sertuğ Sürenoğlu’nun enterne edilmesi için böylesi bir şiddet uygulanması olağan polis uygulaması mıdır?” diye sordu.

TERS KELEPÇE NORMAL BİR UYGULAMA MIDIR?

CHP Tekirdağ Milletvekili Yüceer, Söz konusu gözaltı uygulamasında Sertuğ Sürenoğlu’nu darp eden Cumhurbaşkanlığı korumaları hakkında Bakanlıkça soruşturma açılıp açılmadığını ve söz konusu darp olayına ilişkin yapılan iş ve işlemleri sordu.

Önergesinde; “Ancak Polise karşı mukavemet, kaçma, kendisine veya üçüncü kişilere zarar verme koşullarında” ters kelepçe takılabileceğine ilişkin yönetmelik hükmü bulunduğuna değinen Yüceer, “Ters olarak kelepçelenmiş birisinin polise direndiği gerekçesi hayatın normal akışına uygun mudur? Sertuğ Sürenoğlu’na ters kelepçe takılmasının sebebi nedir?” dedi.

İŞKENCE ALTINDA TUTANAK MI İMZALATILIYOR?

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in soru önergesinde çok vahim bir iddia da yer aldı. Avukat Sertuğ Sürenoğlu’na tutanağın işkence yapılarak imzalatıldığı iddialarına değinen Yüceer, “Sertuğ Sürenoğlu’na kabul etmezse dayağın devam edeceği tehdidiyle Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiğine ilişkin bir tutanağın zorla imzalatılmasına ilişkin Bakanlığınızca yapılan herhangi bir işlem mevcut mudur?” diye sordu.

2014’TEN BERİ KAÇ ŞİKAYET YAPILDI?

Son dönemlerde çokça gündeme gelen Cumhurbaşkanlığı korumalarının uyguladığı orantısız şiddet haberlerine değinen Yüceer, “Ağustos 2014’den bu yana ve yıllar itibariyle Cumhurbaşkanlığı korumalarının uyguladığı orantısız şiddete ilişkin Bakanlığınıza kaç şikâyet yapılmıştır? Bu şikâyetlere ilişkin yapılan işlemler nedir, Cumhurbaşkanlığı korumalarının uyguladığı orantısız şiddete ilişkin açılan idari inceleme/soruşturma sayısı kaçtır? Bu inceleme/soruşturmalar nasıl sonuçlanmıştır?” sorularını yöneltti.

Yorumlar (0)