Yozgat Milletvekili Ali Keven, Enflasyon Zammı KAŞIKLA Gelir Vergisi KEPÇEYLE!

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, açıklanan enflasyon rakamları hakkında konuştu.

Vekil Haberleri 03.01.2019, 13:56 03.01.2019, 13:56
Yozgat Milletvekili Ali Keven, Enflasyon Zammı KAŞIKLA Gelir Vergisi KEPÇEYLE!

Enflasyonun % 20.3 düzeyinden çok ileride olduğuna ve yapılan zamların %40-50 civarında gerçekleştiğine dikkat çeken Keven,

“TÜİK yıllık enflasyonu %20.3 olarak açıkladı. Oysa Hazine ve Maliye Bakanlığı geçtiğimiz yıl Ocak ayında 2018 yıl sonu enflasyon hedefini % 7.9 olarak açıklamıştı. Gelinen nokta tam iki buçuk katına ulaştı. Oluşturmuş oldukları bu tabloda vatandaşın hissettiği enflasyona yer yok. Çünkü çarşı pazarda ki zam saraydan bakınca görülmüyor.”

Özel Sektör Çalışanları Ne Olacak?

Emeklilerin maaş zamlarının belli olduğunu ama özel sektör çalışanlarının zam talep etmeye dâhi korktuklarına dikkat çekti.

“İşçi emeklileri Ocak ayında %10.2, memur ve memur emeklileri ise %10.7 oranında enflasyon zammı alacaklar. Özel sektörde çalışanların ise enflasyonun altında zam alacağı tahmin ediliyor. Çünkü çalışma ortamı örgütsüz ve sendikasız. Şuan ülkemizde sendikalı işçi oranı %12, özel sektörde toplu sözleşme yapabilen işçi oranı ise % 5. Böyle bir ortamda nasıl bir ücret zammı alacakları malum. Eğer verilen zam kabul edilmezse zaten işten çıkarıyorlar. Bu “dikensiz” çalışma ortamında emekçinin maaşı gitgide eriyor.”

Enflasyon Zammı KAŞIKLA Gelir Vergisi KEPÇEYLE!

Keven, Gelir Vergisi'nin kepçeyle alındığına dikkat çekti.

“Hayat pahalılığı dikkate alındığında enflasyonun ne kadar gerçekçi olduğu tartışmaları bir yana çalışanların maaşlarından alınan Gelir Vergisi'nin acilen hakkaniyetli bir şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Aksi halde kaşıkla verdikleri %10'luk zammı tekrar vergi olarak yani kepçeyle %15, %20, %27 ve %35 oranında yıl içinde Gelir Vergisi adıyla fazla fazla geri alacaklar”

Gelir Vergisi’ni Düşüren Kanun Değişikliği Teklifimiz Kabul Edilsin

“CHP Grubu olarak sunduğumuz kanun değişikliği teklifi Meclis'te kabul edilse asgari ücret tutarında ki miktar Gelir Vergisi'nden muaf tutulacak. Asgari ücrete denk gelen tutarın vergi alınacak bir gelir olmadığını savunuyoruz. Adil bir vergi anlayışı için çalışanların maaşlarından kesilen Gelir Vergisi için acilen bir değişiklik yapılmalıdır. Sunmuş olduğumuz kanun değişikliği teklifi kabul edilerek vatandaşlarımızın maaşlarında yaşanan kayıp bu şekilde telafi edilmelidir. Siyasi iktidar, sunduğumuz her teklifi reddeden bir anlayıştan kurtulmalı ve halkın sesine kulak vermelidir"

Yorumlar (0)