YILDIRIM KAYA:AKP'DEN ÖNCE AKP'DEN SONRA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya seçim çalışmaları için Aydın’a geldi.

Vekil Haberleri 16.03.2019, 14:36 16.03.2019, 14:36
YILDIRIM KAYA:AKP'DEN ÖNCE AKP'DEN SONRA

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE AKP MİLLETVEKİLİ YILDIRIM KAYA SEÇİM ÇALIŞMALARI İÇİN GELDİĞİ AYDIN’IN EFELER İLÇESİNE KONUŞTU:

-TÜRKİYE TARİHİNİ AKP’DEN ÖNCE VE AKP’DEN SONRA OLMAK ÜZERE İKİYE AYIRMAK GEREK

-AKP’DEN ÖNCE MEYVE SEBZE İHRAÇ EDİYORDUK AKP’DEN SONRA MEYVE SEBZE İTHAL EDİYORUZ

-AKP’DEN ÖNCE MEYVE SEBZEYİ PAZARLARDAN 5-10 KİLO ALIRDIK AKP’DEN SONRA TANE İLE ALIYORUZ

-PATATESİ SOĞANI AKP’DEN ÖNCE ÇUVALLA ALIRDIK AKP’DEN SONRA SOĞAN, PATATES BULAMIYORUZ

 

AKP’DEN ÖNCE AKP’DEN SONRA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya seçim çalışmaları için Aydın’a geldi. Aydın’ın Efeler ilçesinde, Alevi Kültür Derneğindeki kahvaltıya, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu ve Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay ile katılan Kaya, yaptığı konuşmada, Yeni Zelanda’da cuma namazı kılanlara düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı. Kaya,  ”49 kişi hayatını kaybetti, 48 kişi de yaralandı. İnsanlığın başı sağ olsun, yaralılara da acil şifalar diliyorum.” dedi. 

Kaya, “Nefret dili, ırkçılık, ayrımcılık, ötekileştirme insanlık suçudur. Toplumları zehirleyen, kin tohumlarını ekenleri buradan bir kez daha kınıyorum. Nefret dilini kullanarak kin tohumunu ekenler, insanları inancına, ırkına göre ayıranlar, insanlığı katledenlerdir.” ifadelerini kullandı. 

SİYASİLERİ KARDEŞLİK DİLİNİ KULLANMAYA DAVET EDİYORUM

31 Mart seçim propagandasında nefret dili kullanıldığını söyleyen Kaya, “Üzülerek söylemeliyim ki Türkiye’de de nefret dilini kullanarak siyaset yapanlar var. Demokrasi şöleni olması gereken, 31 Mart seçim propagandasında nefret dili kullanılmakta, insanlar ötekileştirilmektedir. Kendilerini desteklemeyen vatandaşlarımız zillet, illet gibi sıfatlarla aşağılanmakta ve terörist ilan edilmektedir.” dedi.

Siyasileri kardeşlik dilini kullanmaya davet eden Kaya, “Siyaset uğruna vatandaşlarımız arasında kin tohumları ekenleri kınıyorum. Onları kardeşlik dilini kullanmaya davet ediyorum.” dedi.

TÜTKİYE BİR TARIM ÜLKESİYDİ

Dilimize pelesenk olmuş ‘Türkiye bir tarım ülkesidir’ sözünü hatırlatan Kaya, “Bu söz doğrudur. Türkiye aynı zamanda bir tarım ülkesidir. Her çeşit meyve sebze yetişen, toprakları zengin, dört mevsimi yaşayan, nadir ülkelerden biridir. Çok nadir meyve sebze dışında her şeyin yetiştirildiği bir ülkeyiz. Bizim aç kalmamıza, muhtaç kalmamıza imkan yok.” dedi.

AKP’yi sert dille eleştiren Kaya, “ Ancak AKP 17 yıllık iktidarında tarımı bitirdi. Halkı kuru soğana muhtaç etti. Savaşın devam ettiği Suriye’den patates ithal edecek duruma düşürdü.” ifadelerini kullandı.

 

 

 AKP’DEN ÖNCE AKP’DEN SONRA

“Türkiye’de tarihi,  “AKP’den önce ve AKP’den sonra” olmak üzere ikiye ayırmak gerek.” diyen Kaya,  “AKP’den önce meyve sebze ihraç ediyorduk, AKP’den sonra meyve sebze ithal ediyoruz. AKP’den önce, meyve sebzeyi pazarlardan 5-10 kilo alırdık, AKP’den sonra tane ile alıyoruz. Patatesi, soğanı AKP’den önce çuvalla alırdık, AKP’den sonra, soğan, patates bulamıyoruz.  AKP’nin Türkiye’yi getirdiği durum bu.” dedi.

 

TÜRKİYE BİR TURİZM CENNETİ

Türkiye’nin bir turizm cenneti olduğunu söyleyen Kaya, “Ancak Türkiye bu avantajını da potansiyelini de kullanamıyor. Son yıllarda turizm gelirleri de büyük oranda düştü. Sadece Kuşadası ve Didim değil Türkiye’nin dört bir yanı turizm merkezi olabilecek potansiyele sahip. Denizlerimiz, doğamız, tarihimiz… Turizm cenneti olmak için her şeyimiz var. Ancak helvayı yapacak usta yok. Kendisine usta sıfatını yakıştıranların, gerçek usta olmadığı geç olsa da anlaşıldı. “ ifadelerini kullandı.

 

Kaya, “Türkiye’nin turizmi, tarımı, ekonomiyi, sağlığı, artık usta ellere teslim etme zamanı geldi. 31 Mart’ta da halkımız tercihini gerçek ustalardan yana yapacak. “dedi  

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın konuşması:

Efeler’in güzel insanları merhaba

Yeni Zelanda’da cuma namazı kılanlara düzenlenen silahlı saldırıda 49 kişi hayatını kaybetti, 48 kişi de yaralandı. İnsanlığın başı sağ olsun, yaralılara da acil şifalar diliyorum.

Nefret dili, ırkçılık, ayrımcılık, ötekileştirme insanlık suçudur. Toplumları zehirleyen, kin tohumlarını ekenleri buradan bir kez daha kınıyorum. 

Nefret dilini kullanarak kin tohumunu ekenler, insanları inancına, ırkına göre ayıranlar, insanlığı katledenlerdir.  

Üzülerek söylemeliyim ki Türkiye’de de nefret dilini kullanarak siyaset yapanlar var. Demokrasi şöleni olması gereken, 31 Mart seçim propagandasında nefret dili kullanılmakta, insanlar ötekileştirilmektedir. Kendilerini desteklemeyen vatandaşlarımız zillet, illet gibi sıfatlarla aşağılanmakta ve terörist ilan edilmektedir.

Siyaset uğruna vatandaşlarımız arasında kin tohumları ekenleri kınıyorum. Onları kardeşlik dilini kullanmaya davet ediyorum.

TÜTKİYE BİR TARIM ÜLKESİYDİ

“Türkiye aynı zamanda bir tarım ülkesidir” diye dilimize pelesenk olmuş bir söz vardır. Bu söz doğrudur. Türkiye aynı zamanda bir tarım ülkesidir. Her çeşit meyve sebze yetişen, toprakları zengin, dört mevsimi yaşayan nadir ülkelerden biridir. Çok nadir meyve sebze dışında, her şeyin yetiştirildiği bir ülkeyiz. Bizim aç kalmamıza, muhtaç kalmamıza imkan yok.

Ancak AKP 17 yıllık iktidarında tarımı bitirdi. Halkı kuru soğana muhtaç etti. Savaşın devam ettiği Suriye’den patates ithal edecek duruma düşürdü.

 AKP’DEN ÖNCE AKP’DEN SONRA /AKPÖ-AKPS

Türkiye’de tarihi,  “AKP’den önce ve AKP’den sonra” olmak üzere ikiye ayırmak gerek.  

AKP’den Önce meyve sebze ihraç ediyorduk, AKP’den sonra meyve sebze ithal ediyoruz.

AKP’den önce meyve sebzeyi pazarlardan 5-10 kilo alırdık, AKP’den Sonra tane ile alıyoruz.

Patatesi soğanı, AKP’den Önce çuvalla alırdık, AKP’den Sonra soğan, patates bulamıyoruz.

AKP’nin Türkiye’yi getirdiği durum bu…

 

TÜRKİYE BİR TURİZM CENNETİ

Türkiye aynı zamanda bir turizm cenneti… Ancak Türkiye bu avantajını da potansiyelini de kullanamıyor. Son yıllarda turizm gelirleri de büyük oranda düştü. Sadece Kuşadası ve Didim değil Türkiye’nin dört bir yanı turizm merkezi olabilecek potansiyele sahip. Denizlerimiz, doğamız, tarihimiz… Turizm cenneti olmak için her şeyimiz var. Ancak helvayı yapacak usta yok. Kendisine usta sıfatını yakıştıranların, gerçek usta olmadığı geç olsa da anlaşıldı.

 

Türkiye’nin turizmi, tarımı, ekonomiyi, sağlığı, artık usta ellere teslim etme zamanı geldi. 31 Mart’ta da halkımız tercihini gerçek ustalardan yana yapacak.

 

#MartınSonuBahar

 

 Yıldırım Kaya

CHP Genel Başkan Yardımcısı

Ankara Milletvekili

 

16 Mart 2019/Aydın-Efeler

Yorumlar (0)