YILDIRIM KAYA HASANKEYF’İN UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİNE GİRMESİ İÇİN SORU ÖNERGESİ VERDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya Hasankeyf’in UNESCO Dünya Mirası listesine girmesini sağlamak amacıyla, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlanması için TBMM’ye bir soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 17.09.2019, 14:18
YILDIRIM KAYA HASANKEYF’İN UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİNE GİRMESİ İÇİN SORU ÖNERGESİ VERDİ

Kaya, basına yaptığı açıklamada, “UNESCO Dünya Mirası Merkezi Direktörü MechtildRössler’in basında yer alan açıklamalarında, Türkiye’nin Hasankeyf'in UNESCO Dünya Mirası geçici listeye alınmasına yönelik resmi bir başvuruda bulunmadığı bilgisi yer almıştır. Oysaki Hasankeyf, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girebilmek için aranan 10 kriterden 9’unu taşımaktadır.” dedi.

“Hasankeyf'in UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girebilmesi için, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı tarafından resmi bir başvuru yapılması gerekmektedir. Bugüne kadar ihmal edilmiş başvurunun yapılarak, Hasankeyf’in kurtarılmasını ve hak ettiği gibi dünya mirasları arasındaki yerini almasını istiyoruz.” diyen Kaya Konuyu gündeme getirmek ve resmi başvurunun yapılması için TBMM’ye T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlanması için bir soru önergesi verdiğini söyledi.

Soru önergesini basınla paylaşan Kaya, “TBMM’ye T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a; “Hasankeyf’in UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girebilmesi için resmi başvuru yapılacak mı? Resmi başvuru yapılmayacaksa nedenleri nelerdir? Bu zamana kadar neden resmi başvuru yapılmamıştır?” sorularını sorduğunu açıkladı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a daçağrı yapan Kaya, “Gelin dünyada eşi benzeri bulunmayan kültürel mirasımız Hasankeyf’i hep birlikte kurtaralım. Hasankeyf’in UNESCO Dünya Miras’ına girmesi için gerekli başvuruyu yaparak siz de Hasankeyf’i kurtaran Kültür ve Turizm Bakanı olarak tarihe geçin.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın açıklaması:

UNESCO Dünya Mirası Merkezi Direktörü MechtildRössler’in basında yer alan açıklamalarında, Türkiye’nin Hasankeyf'in UNESCO Dünya Mirası geçici listeye alınmasına yönelik resmi bir başvuruda bulunmadığı bilgisi yer almıştır. Oysaki Hasankeyf, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girebilmek için aranan 10 kriterden 9’unu taşımaktadır.

Hasankeyf'in UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girebilmesi için, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı tarafından resmi bir başvuru yapılması gerekmektedir. Bugüne kadar ihmal edilmiş başvurunun yapılarak, Hasankeyf’in kurtarılmasını ve hak ettiği gibi dünya mirasları arasındakiyerini almasını istiyoruz.

Konuyu gündeme getirmek ve resmi başvurunun yapılması için TBMM’ye verdiğim soru önergesiyle, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ‘a sordum:

  1. Hasankeyf’in UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girebilmesi için resmi başvuru yapılacak mı?
  2. Resmi başvuru yapılmayacaksa nedenleri nelerdir?
  3. Bu zamana kadar neden resmi başvuru yapılmamıştır?

TBMM’ye verdiğimiz soru önergelerine çok geç yanıt geldiğini biliyoruz. Bir kez de basın aracılığıyla T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’da seslenmek istiyorum. Sayın Bakan, Gelin dünyada eşi benzeri bulunmayan kültürel mirasımız Hasankeyf’i hep birlikte kurtaralım. Hasankeyf’in UNESCO Dünya Miras’ına girmesi için gerekli başvuruyu yaparak, siz de Hasankeyf’i kurtaran Kültür ve Turizm Bakanıolarak tarihe geçin.

Yıldırım Kaya

CHP Genel Başkan Yardımcısı

Ankara Milletvekili

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)