YILDIRIM KAYA: ARDAHAN’IMIZIN YETİM VE ÖKSÜZ BIRAKILMIŞ HALİ İÇİMİZİ BURKTU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya: Ardahan’ımızın Yetim Ve Öksüz Bırakılmış Hali İçimizi Burktu

Vekil Haberleri 03.10.2019, 12:54
YILDIRIM KAYA: ARDAHAN’IMIZIN YETİM VE ÖKSÜZ BIRAKILMIŞ HALİ İÇİMİZİ BURKTU

Ardahan’da bir dizi ziyaret gerçekleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Ardahan CHP İl Örgütünde İl Başkanı Yalçın Taştan, İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya, Damal Belediye Başkanı Ergin Önal ve Ardahan önceki dönem Milletvekillerinden Ensar Öğüt ile birlikte bir  basın toplantısı düzenledi.

Yıldırım Kaya, “İki gündür Türkiye’nin serhat şehirlerinden Kars ve Ardahan illerimizde,İstanbul Milletvekilimiz Mehmet Akif Hamzaçebi ile birlikte bir dizi ziyaret gerçekleştiriyoruz. Dün öğleden sonra Ardahan’daydık; Çıldır, Damal ve Hanak ilçelerimizi ziyaret ettik. Hem partimizin ilçe örgütlerini, hem de belediye başkanlarımızı ziyaret ederek görüştük. Parti yöneticilerimizden, belediye başkanlarımızdan ilimiz ve ilçelerimizin sorunları ve yapılacak projeler hakkında bilgi aldık.” dedi.

“Türkiye’nin en geri bırakılmış illerinden olan Ardahan’da halkçı belediyelerin, halk için proje geliştirerek çalışma başlatmaları içimizi rahatlattı.” diyen Kaya, “Diğer yandan da eşsiz doğa ve tarihi güzelliklerin yer aldığı bir serhat şehrimizin,  Ardahan’ımızın yetim ve öksüz bırakılmış hali içimizi burktu.” ifadelerini kullandı.

“21 yüzyılda bir şehrin tüm imkanlarının kısıtlı olması, 17 yıldır AKP iktidarında elle tutulur bir yatırımın yapılmamış olması bizleri fazlasıyla üzdü.” diyen Kaya, “Ardahan eşsiz doğasıyla; doğa ve kış sporlarının rahatlıkla yapılabileceği bir şehir. Bu potansiyeli değerlendirilmemiş.” dedi.

“Ardahan bir serhat şehri olmanın avantajını da yeterince kullanamamış. Çıldır ilçemizde bulunan, Gürcistan’a açılan Aktaş Sınır Kapısı sınır ticareti beklentilerin çok uzağında kalmış. Posof ilçemizden Gürcistan'a açılan Türkgözü Sınır Kapısı’nda da aynı sorunlar yaşanmakta.” diyen Kaya, “Ardahan’ın kalkınması için önemli katkılar sunacak böylesine önemli iki sınır kapısının, avantaja çevrilmemiş olması çok büyük bir kayıptır.”İfadelerini kullandı.

Kaya, “Bir tarım, özellikle de hayvancılık şehri olan Ardahan’da, besicilik durma noktasındadır. Teşviklerin yetersizliği, yüksek maliyetler, et ithalatı; hem Türkiye’de hem de Ardahan’da hayvancılığı bitirme noktasına getirmiştir.” dedi.

Kaya, “AKP iktidarından önceki dönemlerde Ardahan’dan bütün komşularımıza canlı hayvan ihracatı yapıldığını biliyoruz. Tüm komşularla sıfır sorun diyerek iktidara gelenler, komşularımızla tüm ilişkilerimizi sıfırladılar.” ifadelerini kullandı.

Et Balık Kurumunun yeniden açılmasını da isteyen Kaya,”Çiftçiye, besiciye destek verilmesi, et ithalatının durdurularak hayvancılığın yeniden canlandırılması gerek.” dedi.

Ardahan’da işsizliğin ve göçün had safhada olduğunu söyleyen Kaya, TÜİK’in bu durumu göz ardı ederek veri açıkladığını ifade etti.

“Bu anlattıklarım Ardahan halkının kaderi olmayacak. İktidarlar gelip geçicidir. Halkımız AKP iktidarından umudunu kesmiştir. 31 Mart seçimlerinde de bunun sinyalini vermiştir. AKP’nin Türkiye için yapacak bir şeyi kalmamıştır.  Doğal olarak da dağılma sürecine girmiştir. “diyen Kaya, “Biz CHP olarak tüm kadrolarımızla iktidara, Türkiye’yi yönetmeye hazırız. Türkiye artık hak ettiği şekilde yönetilecek.” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın Konuşması;

Değerli Basın Emekçileri;

İki gündür Türkiye’nin serhat şehirlerinden Kars ve Ardahan illerimizde,İstanbul Milletvekilimiz Mehmet Akif Hamzaçebi ile birlikte bir dizi ziyaret gerçekleştiriyoruz. Dün öğleden sonra Ardahan’daydık; Çıldır, Damal ve Hanak ilçelerimizi ziyaret ettik. Hem partimizin ilçe örgütlerini hem de belediye başkanlarımızı ziyaret ederek görüştük. Parti yöneticilerimizden, belediye başkanlarımızdan ilimiz ve ilçelerimizin sorunları ve yapılacak projeler hakkında bilgi aldık. Bugün de bu ziyaretlerimiz devam edeceğiz.

Halkçı belediyelerimizin tüm imkansızlıklara rağmen yaptıkları çalışmalar ve hayata geçirmeyi planladıkları projeler bizleri çok gururlandırdı.

Türkiye’nin en geri bırakılmış illerinden olan Ardahan’da halkçı belediyelerin, halk için proje geliştirerek çalışma başlatmaları içimizi rahatlattı.

Diğer yandan da eşsiz doğa ve tarihi güzelliklerin yer aldığı bir serhat şehrimizin, Ardahan’ımızınyetim ve öksüz bırakılmış hali içimizi burktu.

21 yüzyılda bir şehrin tüm imkanlarının kısıtlı olması, 17 yıldır AKP iktidarında elle tutulur bir yatırımın yapılmamış olması bizleri fazlasıyla üzdü.

Ardahan eşsiz doğasıyla; doğa ve kış sporlarının rahatlıkla yapılabileceği bir şehir. Bu potansiyeli değerlendirilmemiş.

Ardahan bir serhat şehri olmanın avantajını dayeterince kullanamamış.Çıldır ilçemizde bulunan,Gürcistan’a açılan “Aktaş Sınır Kapısı” sınır ticareti, beklentilerin çok uzağında kalmış. Posof ilçemizden Gürcistan'a açılan“Türkgözü Sınır Kapısı”ndada aynı sorunlar yaşanmakta. 

Ardahan’ın kalkınması için önemli katkılar sunacak böylesine önemli iki sınır kapısının, avantaja çevrilmemiş olması çok büyük bir kayıptır.

Bir tarım, özellikle de hayvancılık şehri olan Ardahan’da, hayvancılık durma noktasına gelmiştir. Teşviklerin yetersizliği, yüksek maliyetler, et ithalatı; hem Türkiye’de hem de Ardahan’da hayvancılığı bitirme noktasına getirmiştir.

AKP iktidarından önceki dönemlerde Ardahan’dan bütün komşularımıza canlı hayvan ihracatı yapıldığını biliyoruz. Tüm komşularla sıfır sorun diyerek iktidara gelenler, komşularımızla tüm ilişkilerimizi sıfırladılar.

Et Balık Kurumunun yeniden açılarak; çiftçiye, besiciye destek verilmesi, et ithalatının durdurularak hayvancılığın yeniden canlandırılması gerek. 

Ardahan en fazla göç veren iller arasında yer alıyor. Ardahan ve ilçelerinde işsizlik had safhada, çalışma yaşında olan herkes göç etmiş. İş olmayınca, iş arayanlar başka illere göç edince, insanlar iş bulmaktan ümidini kesip iş aramaktan vazgeçince;TÜİK de bu durumu işsizlik oranı düşük diye yorumlamış. Böyle bir yorum dünyanın hiçbir yerinde olmaz. Ama AKP iktidarında oluyor.

Değerli Basın Emekçileri;

Bu anlattıklarım Ardahan halkının kaderi olmayacak. İktidarlar gelip geçicidir. Halkımız AKP iktidarından umudunu kesmiştir. 31 Mart seçimlerinde debunun sinyalini vermiştir. AKP’nin Türkiye için yapacak bir şeyi kalmamıştır.  Doğal olarak da dağılma sürecine girmiştir.

Biz CHP olarak tüm kadrolarımızla iktidara, Türkiye’yi yönetmeye hazırız. Türkiye artık hak ettiği şekilde yönetilecek.

Yorumlar (0)