"YAŞASIN 1 MAYIS!"

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nün coşkuyla kutlanmasını isterken, Türkiye’de işçilerin çalışma koşullarının

Vekil Haberleri 30.04.2019, 15:45
"YAŞASIN 1 MAYIS!"

er geçen gün ağırlaştığına işaret etti. Aygun, “Maalesef Türkiye, işi hakları bakımından dünyanın en kötü siciline sahip ülkeleri arasına girmiştir. Her 4 saatte 1 işçi, iş cinayetlerinin kurbanı olmaktadır. 2012-2018 yılları arasında yani son altı yıl içinde 11 bin 494 işçimiz ne yazık ki iş kazaları sonucu hayatını kaybetmiştir. Türkiye’de her yıl 100 bin ile 300 bin arasında çalışan da meslek hastalığına yakalanmaktadır” dedi.

 

Aygun, işçilerin hayat koşullarının her geçen gün zorlaşmasına karşın; AKP iktidarının işçi haklarını tırpanlamaya devam ettiğini söyledi. İktidara geldiği günden bu yana işçilerin kıdem tazminatı hakkını kaldırmak için ortam kollayan AKP’nin şimdi de kıdem tazminatı hakkını gaspetmek istediğine işaret eden Aygun, “Türkiye'de yaklaşık 15 milyon çalışanı ve 2 milyon işvereni ilgilendiren kıdem tazminatı, çalışanların en önemli iş güvencelerinden biridir. AKP, kıdem tazminatı ile işçinin elindeki son kaleyi de ortadan kaldırmak istemektedir. İşçilerin “kırmızı noktamız” dediği kıdem tazminatı hakkının korunması için vereceği mücadelenin sonuna kadar yanında olacağız” dedi.

Yorumlar (0)