banner773

VECDİ GÜNDOĞDU’NUN “ 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

30 Ağustos 1922 de Başkumandanlık Meydan Muharebesi’yleulusumuzun özgürlük ve bağımsızlık için egemen güçlere karşı kazandığı Büyük Zafer’in yıldönümünde Mustafa Kemal’in sözlerini bir kez daha hatırlıyoruz.

Vekil Haberleri 28.08.2019, 12:55
VECDİ GÜNDOĞDU’NUN “ 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

“Bu gün kutladığımız Büyük Zafer özellikle Türk Ordusunundur, Türk Ordusu ve Türk Milleti var olsun”

19 Mayıs 1919 Tarihinde Mustafa Kemal`in Samsun`a çıkması ile "Kurtuluş Savaşı`nın" temelleri atılmış; 26 Ağustos 1922 Tarihinde Büyük Taarruz başlamış, 30 Ağustos 1922 tarihinde yapılan Başkomutanlık Meydan Savaşıyla da zafere ulaşılmıştır.

Bu Savaşın temel sloganı, "Hattı Müdafaa yok, Sathı Müdafaa vardır. Bu Satıh, Tüm Vatandır" anlayışı üzerine oturmuştur.

30 Ağustos, emperyalist işgalden kurtuluşunu ilan eden Türkiye Cumhuriyeti`nin doğuş tarihidir.

17 yıllık AKP iktidarı döneminde bir yandan laik Cumhuriyetin değerleri, kurum ve kuruluşları, kadroları değiştirilip dönüştürülmeye çalışılırken, diğer yandan da egemen güçlerin, emperyalizmin projelerinin yaşama geçirilmesine fırsat verilmiştir.

Meclisin üstünlüğüne dayanan Parlamenter sistem yerine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi getirilerek Cumhuriyet değerleri yok edilmeye çalışılmaktadır.

Yaşanan hukuksuzluk, kanunsuzluk, adaletsizlik ve yolsuzluklar toplum ve devlet düzenini sarsmıştır.

Yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen umutsuzluğa kapılmadan, yılmadan, usanmadan önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ün devrimlerini geliştirip yaşatma mücadelemizden asla geri durmayacağız,

Bağımsız, özgür ve refah içinde topraklarında yaşamaktan gurur duyan bir millet olma inancımızı asla kaybetmeyeceğiz.

İnancımız ve mücadelemiz; adaletli, barışçı, özgürlükçü ve kalkınmış bir Türkiye’de yaşamaktır.

Bu duygularla; 

Laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin yolunu açan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı yürekten kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla anıyorum. 

Yorumlar (0)