Utku Çakırözer Trump ile yapılan anlaşmanın detaylarını istedi, reddedildi

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM Dışişleri Komisyonu'nda, Barış Pınarı Harekatı öncesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesinin detayları hakkında komisyon toplantısına katılan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından bilgi verilmesini istedi. Ancak Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır talebi reddetti.

Vekil Haberleri 10.10.2019, 12:27 10.10.2019, 13:28
Utku Çakırözer Trump ile yapılan anlaşmanın detaylarını istedi, reddedildi

. Çakırözer, Trump'ın 'büyük ve benzersiz bilgeliği ile' Türkiye'ye çizdiği sınır Meclisten, milletin temsilcilerinden gizlenemez. Bu sözlerin arkasındaki pazarlığın detayları nedir?" değerlendirmesini yaptı.

TBMM Dışişleri Komisyonu görüşmelerine Barış Pınarı Harekatı'nda yönelik bilgilendirme talebi damgasını vurdu.

Komisyon üyesi CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, toplantıya katılan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran' dan harekata ilişkin komisyona bilgi verilmesini istedi.

PAZARLIĞIN DETAYLARI NEDİR?

Çakırözer, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın ABD Başkanı ile yaptığı telefon görüşmesinin içeriği nedir? Bir pazarlık yapılmış mıdır? Trump'ın büyük ve benzersiz bilgeliği ile Türkiye'ye çizdiği sınır nedir? Bu sözlerin arkasındaki pazarlığın detayları nedir? Harekat için Trump'ın koyduğu şartları açıklayın" dedi.

Ancak TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Çakırözer'in talebini reddetti. Bozkır,"Harekatın başladığı gün, hazırlığı yapılmadan böyle bir bilgilendirmenin yapılmasını doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın "Bakanlık olarak uygun gördüğünüz zamanda Meclisimize bilgi vermeye her zaman hazırız" demesine karşın Komisyon Başkanlığının tutumu değişmedi.

ASKERLERİMİZİN SORUMLULUĞU ÜSTÜMÜZDE

Çakırözer, "Cumhurbaşkanı ile ABD Başkanı arasındaki görüşmenin detayları Meclis Dışişleri Komisyonundan gizlendi. Daha dün askerlerimizin sınır ötesi harekatı için Meclis'ten vize istendi. Askerlerimizin, vatanımızın geleceğini ilgilendiren böyle bir operasyonun sınırlarını belirleyen telefon görüşmesinin detaylarını istememiz son derece doğaldır. Kahraman askerlerimizin sorumluluğu bizim üstümüzdedir. Trump'ın 'büyük ve benzersiz bilgeliği ile' Türkiye'ye çizdiği sınır Meclisten, milletin temsilcilerinden gizlenemez" değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)