ÜNVER TBMM'DE KONUŞTU: DEMOKRASİ, ADALET, HUKUK HERKESE LAZIM

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, TBMM’nin 20 Şubat Çarşamba tarihli oturumunda; yargıda çeşitli düzenlemeler yapan yasa teklifi üzerine parti grubu adına konuşma yaptı.

Vekil Haberleri 25.02.2019, 14:00 25.02.2019, 14:00
ÜNVER TBMM'DE KONUŞTU: DEMOKRASİ, ADALET, HUKUK HERKESE LAZIM

CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, TBMM’de görüşülen ve yargıda pek çok değişiklik yapan torba yasanın 10’uncu maddesi üzerine parti grubu adına konuşma yaptı. Kürsüden iktidar partisine seslenen Ünver; “Türkiye’de adil yargılanma hakkı ile ilgili sorun yok mu? Mahkemelerin bağımsızlığı ve tarafsızlığı sorunu yok mu? Soruşturma makamları ve yürütme nezdinde masumiyet karinesine saygı ile ilgili sorun yok mu? Yargılama aşamasında silahların eşitliği ile ilgili sorun yok mu? Tedbir olan tutukluluğun cezaya dönüşmesi ile ilgili sorun yok mu? Gerekçeli karar hakkı ile ilgili sorun yok mu? Nihayetinde yürütmenin benimsemediği, işine gelmeyen yargı kararlarının uygulanmaması ile ilgili sorun yok mu?” diye sordu ve ekledi: “Bunların hepsini bir kenara bırakıyorsunuz, sonra bu teklifi getiriyorsunuz…”

 

KENDİ VESAYETİNİZİ KURDUNUZ

 

AKP’nin 17 yıldır iktidarda olduğunu ve bu süre boyunca pek çok kez “vesayete karşıyız” şeklinde tutum sergilediklerini dile getiren CHP Karaman Milletvekili Ünver; “Bunu da çabuk unuttunuz veya işinize öyle geldi, kendi vesayetinizi kurdunuz” dedi. Ünver konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Şurada bir haksızlık, şurada bir usulsüzlük, şurada bir yanlış var denilince hepiniz yerinizden fırlıyor ve ‘kimseye dokundurtmayız, surda gedik açtırmayız’ diyorsunuz. Devletle iktidarı birbirine karıştırdınız. İktidar oldunuz ama kendinizi devlet zannettiniz. Sizin politikalarınıza karşı olmayı, devlete karşı olmak zannediyor; herkesi terörist, hain diye yaftalıyorsunuz.”

 

MUHALEFETİ DEVİRMEK İSTİYORSUNUZ

 

Yasa teklifi üzerine görüşlerini bildiren Ünver, yaptığı konuşmanın devamında “Siz yandaş medyanızla, kurduğunuz yeni vesayet sistemiyle, atadığınız partili yargıçlarınız, savcılarınız eliyle muhalefeti susturmak, hatta devirmek için çaba sarf ediyorsunuz.” ifadelerine yer verdi. Ünver, ardından AKP sıralarına yönelerek; “Burada bir yanlışlık var arkadaşlar; iktidarlar muhalefeti devirmek için uğraşmaz, muhalefet yasaların çizdiği sınır ve kurallar içinde kalarak, demokratik yollardan iktidarda olanları devirmek için uğraşır. İktidarlar hiç devrilmeyecekse neden seçim yapıyoruz?” diye sordu.

 

ÖZDEMİR ASAF’IN DİZELERİNİ OKUDU

 

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Yargıtay'a, Danıştay'a, Anayasa Mahkemesi'ne, Yüksek Seçim Kurulu'na güven kaldı mı? Bir hukukçu olarak üzülerek söylemek zorundayım ki maalesef kalmadı. Yargıya güven yüzde 30'lar düzeyine inmiş, umurunuzda değil. Gelin, hep birlikte hukukumuzu darbe müktesebatından arındıralım, yargıya olan güveni ve demokrasiyi yeniden tesis edelim diyoruz; yanaşmıyorsunuz. Demokrasi, adalet, hukuk herkese lazım. Ne demişti Özdemir Asaf, hatırlayalım: "İnsansız adalet olmaz. Adaletsiz insan olur mu? Olur, olmaz olur mu? Ama olmaz olsun."

 

 

Yorumlar (0)