banner773

Umut Oran’dan Kılıçdaroğlu’na acil Corona çağrısı: Kurultay ertelenmeli

CHP’li Umut Oran, yeni tip korona virüs nedeniyle tüm dünyada günlük yaşam alt üst olmuşken CHP’nin de acilen önlem alarak 28-29 Mart 2020 tarihinde yapılacak kurultayın ertelenmesi çağrısında bulundu.

Vekil Haberleri 16.03.2020, 14:32
Umut Oran’dan Kılıçdaroğlu’na acil Corona çağrısı: Kurultay ertelenmeli

Konuyla ilgili olarak twitter üzerinden “CHP YÖNETİMİNE VE PARTİ KAMUOYUNA ACİL ÇAĞRIMDIR !!” başlığıyla görüşlerini paylaşan Umut Oran, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adını da geçirdiği tweet mesajında şunları kaydetti:

Yeni tip korona virüs (COVİD19) nedeniyle tüm dünyada ve özellikle yanıbaşımızdaki ülkelerde olağanüstü önlemler alınarak günlük yaşam düzeni tamamen değiştirilmiştir. Türkiye’de de maalesef vaka sayısının giderek artacağı ortadadır. Virüsün temasla bulaştığı bilinmesi karşısında 10 bin 400 seyirci kapasiteli Ankara Spor Salonunda 28-29 Mart’ta yapılması planlanan 37 Olağan Kurultayın ertelenmesi bilimsel gerçekler karşısında artık zorunlu ve kaçınılmaz hale gelmiştir. Kurultayın seyircisiz yapılması fikri ise bilime aykırı düşecektir çünkü gazetecilerle birlikte yaklaşık 3 bin kişinin salonda bulunması salgın riskini yok etmeyecektir. İnsan hayatı ve halk sağlığı söz konusu olduğu için parti yönetiminin bu erteleme kararını acilen alması gerekmektedir. Tüzük zaten bir yıllık erteleme olanağını tanıdığı için Sayın Genel Başkan, salgının etkilerinin azalması beklenen tarihi de öngörerek uygun bir zaman dilimine kurultayı ertelemelidir.

Bu vesileyle ertelenecek kurultayda bu kez hataya düşülmeden PM ve Genel Başkan seçiminin dışında da Türkiye sorunlarına çözümler üreten, CHP’nin iktidara gelmesinin ne kadar önemli olduğunu 82 milyona gösterecek gündem değişikliğine gidilmesini yine, yeniden öneriyorum. CHP, 4-5 gün sürecek kurultayla Türkiye’ye kurtuluş reçetesi yazarak, umut olursa ancak o zaman iktidar olabilecektir.”

Yorumlar (0)