TUTDERE SAMSAT MUHTARLARIYLA BULUŞTU

Adıyaman Milletvekili Tutdere, bugün muhtarlarla buluşup ilçedeki sorunları dinlemek için Samsattaydı. Muhtarların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, milletvekili muhtarların dile getirdiği tüm sorunları meclis, Valilik ve Kaymakamlık gibi yetkili kurumlara iletmek üzere not etti. Tutdere “Sorunlarımızı dile getirmek ve konuşmak zorundayız. Bir sorunu dile getirmek incitici değil, yapıcı olmaktır. Demokrasilerde halk talep eder. Ben söyleyeceğim, iktidar da çözecek. Siz bana söyleme yetkisi verdiniz, iktidardaki arkadaşlara da çözme yetkisi verildi” dedi.

Vekil Haberleri 17.09.2019, 19:15
TUTDERE SAMSAT MUHTARLARIYLA BULUŞTU

CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, bugün muhtarlarla buluşmak üzere Samsattaydı. Kısa bir konuşmanın ardından sözü muhtarlara bırakan milletvekili, konuşmak isteyen tüm muhtarları tek tek dinledi. 

Toplantıda Samsat özelinde öne çıkan en önemli sorun depremin ardından yaraların hala sarılmamasıyken, diğer başlıklar köylerde içme suyu eksikliği, baz istasyonu eksikliğinden kaynaklanan iletişim sorunu, tarım arazilerinin sulanamaması ve tarım topraklarının suyla buluşamaması olarak belirlendi. Tutdere, “Meclis Ekim ayında açıldığında meclis kürsüsünde ve yerelde de Valilik ve Kaymakamlığa bütün bu sorunları bir rapor haline getirerek mutlaka ileteceğiz.” dedi. 

Milletvekili Tutdere’nin muhtarlarla olan buluşmasında öne çıkanlar başlıklar şöyle; 

Samsatlılarla buluşup sorunları yerinde gözlemlemek ve bu konuda yapacağımız bir çalışma olursa eğer, bunu yapmak için buradayım. Geçtiğimiz dönem mecliste Samsatlıların deprem nedeniyle yaşadıkları mağduriyetleri dile getirmek üzere çok kez söz aldım, Bakanlıklara soru önergesi verdim. Konuyu ulusal basına taşıdım. Meclis ekim ayında açılır açılmaz temaslarımızı sürdüreceğiz. 

SİYASET İÇİN DEĞİL ORTAK DERTLERİMİZİ KONUŞMAK İÇİN BURADAYIM 

Diğer muhtar buluşmalarımızda da dile getirdim, yeniden söylemek isterim; Buraya siyaset yapmaya gelmedik. Vatandaş olarak muhtarlarımızı dinlemeye, ortak sorunlarımızın çözümü konusunda destek olmak ve dinlemek için geldim. Bu toplantının hem Samsata hem Adıyamana hayırlı olmasını dilerim. 

KÖYLÜ ÜRETİMDEN KOPARILDI, EKONOMİK KRİZİN TEMEL SEBEBİ BUDUR

Şu anda yaşanan depremde özellikle köylerde yıkılan evlerde, hasarlı olup yıkımı bekleyen mağdurların durumu ne olacak? Yine her zamanki gibi köylerde herhangi bir ilerleme yok. Bu sorunun cevabını ben de merak ettim sordum. Bize “Evini Yapana Yardım” kapsamında bir destekte bulunulacağını ya da köylünün evini şehirde kurması karşılığında belli bir nakdi yardımda bulunulacağı şartı koşuldu. Bunların ikisi de benim mantığıma ters. Sebebi şu; biz köylüyü köyde tutarsak, köylü üretime devam ederse Adıyaman ve Türkiye canlanır. Şu anda yaşadığımız ekonomik krizin en büyük nedeni köylerde üretimin durma noktasına gelmiş olmasıdır. Şehirlerde üretimden koparılarak yaşıyoruz. Bz yönetmeliğin değiştirilmesinden yanayız. Kamulaştırma yapabilir ya da oraya imar çalışması yapıp tapu sorunu çözülebilir. Önümüz kış, bu belirsizlik insanları hem psikolojik olarak yoruyor, hem de manevi olarak yoruyor. Hasarlı evin var ve evde yaşamıyorsun. Bu konuyu Valilik ve Kaymakamlıkla yapacağımız toplantıda da dile getireceğim. 

SORUNLARIMIZI DİLE GETİREREK AŞABİLİRİZ 

Sorunlarımızı dile getirmek ve konuşmak zorundayız. Bir sorunu dile getirmek incitici değil, yapıcı olmaktır. Demokrasilerde halk talep eder. Ben söyleyeceğim, iktidar da çözecek. Siz bana söyleme yetkisi verdiniz, iktidardaki arkadaşlara da çözme yetkisi verildi. O arkadaşlarımızla da beraber birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olup kısa süre içinde Samsatımızın sorunlarının dile getirmeye devam edeceğiz. Çözümü birlikte kovalayacağız, bunu siz muhtarlarımızla birlikte yapacağız. 

Yorumlar (0)