TUTDERE GÖLBAŞINDA MUHTARLARLA BULUŞTU, ORTAK AKIL ÇAĞRISI YAPTI

Milletvekili Tutdere köylerin sorunlarını dinlemek için yaptığı muhtar buluşmalarının üçüncüsünü Gölbaşı’nda gerçekleştirdi. Muhtarların büyük ilgi gösterdiği toplantının başında yaptığı konuşmada Tutdere “Ortak akılla sorunları çözelim” vurgusu yaparak tüm muhtarları bu sürece katkı sunmaya davet etti.

Vekil Haberleri 01.08.2019, 20:36
TUTDERE GÖLBAŞINDA MUHTARLARLA BULUŞTU,  ORTAK AKIL ÇAĞRISI YAPTI

CHP Adıyaman Av. Abdurrahman Tutdere kentin sorunlarının çözümü yönünde bir platform oluşturmak için yaptığı toplantıların üçüncü muhtar toplantısını gerçekleştirdi. İl genel Meclisi Üyesi Nevzat Kozak, Harmanlı Belediye Başkanı Ahmet Değirmenci, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, Gölbaşı İlçe Başkanı Emine Köseler, İl Başkanı Deniz Çakmak, Gölbaşı Kent Konseyi Başkanı Lütfiye Vuruşkan ve çok sayıda muhtarın bir araya geldiği buluşmada Gölbaşı’nın sorunları, muhtarlar tarafından dile getirildi. 

KONUŞMANIN KİMSEYE ZARARI OLMAZ 

Adıyaman’da bu dönem yeni bir anlayışı yerleştirmek istediklerini anlatan Tutdere, “Dertlerimizin çözülemiyor olmasının sebeplerinden bir tanesi de ortak aklı harekete geçiremiyor ve sorunları konuşamıyor olmamızda. Sorunları çözmek için önce bir masa etrafında bir araya gelip konuşacağız. Konuşabilmenin kimseye zararı olmaz” dedi.  

Toplantının ardından Milletvekili Tutdere ve toplantıya katılan heyet, yapımı süren Çetintepe Barajı’nın inşaatını yerinde incelemek için bölgeye hareket etti ve şantiye şefinden bilgiler aldı.

Tutdere’nin konuşmasından satırbaşları ise şöyle;  

.

Adıyamanlılar olarak bölge illeri arasında sıkışmış durumdayız. Hem merkezi hükümetin, hem de yerelde il genel meclisinin hizmetleri konusunda maalesef hakettiğimiz yerde değiliz. Yanıbaşımızdaki Maraş’la aramızdaki farka bakınca ne kadar geride olduğumuzu görüyoruz.  

Bir yıldır meclisteyim ve TBMM’de sizlerden aldığımız yetkiyle Adıyamanımızın tüm sorunlarını gündeme getirmeye, çözümü konusunda elimizden geldiğince aracı olmaya çalışıyoruz. 

ÇÖZÜM İÇİN BİR ARAYA GELİYORUZ 

Gölbaşı’nın Hamzalar Köyündeki Hasanlar Mezrasında elektriğin olmadığını tüm dünyaya duyurduk ve insanlar “Bu çağda nasıl elektrik olmaz” diye hayretler içinde kaldı. Bu ve buna benzer olayları, takip etmek ve çözüm bulmak adına bu toplantıları bu dönem gerçekleştirmenin doğru olacağını düşünüyoruz. 

BUGÜN BİRLİKTE ÇALIŞMA ZAMANI 

Buraya siyaset yapmaya gelmedik. Seçimler geride kaldı. Siz özgür iradenizle oylarınızı kullandınız, demokratik görevinizi yerine getirdiniz ve bugün birlikte çalışma günü. Köylerinizde insanlar size muhtar olarak yetki verdi, ilçede belediye başkanımıza, parlamentoda da bize milletvekili olarak söz verdi. Dolayısıyla hepimizin yetki ve sorumluluğu aynı. Biz bu sorumluluktan kaçmayacağız. 

ARTIK KONUŞMA ZAMANI 

Değerli muhtarlarım; biz sorunlarımızı tartışırsak, çözüm buluruz dolayısıyla artık konuşma vakti diyoruz. Bu konuda mahalledeki sorunlarımızın birinci muhattabı Belediye Başkanımız. Talepleriniz neyse ileteceksiniz, parlamento kısmında da ben milletvekiliniz olarak ben her türlü sorununuzda yanınızda olduğumuzu ifade ediyorum. 

Bir çözüm merciğinden sorunların çözümünü talep etmek en doğal hakkımızdır. Bizler bu sorunları ortak akılla çözeceğiz. Bu dönem farklı bir aklı/platformu ortaya koyalım ve mücadeleye bu kez bu yöntemle gidelim. Bu vesileyle bugün aranızdayız. Sizden ricam sorunları konuşmaktan çekinmeyelim. 

YÖNETİCİLERİ SORUNLARI ÇÖZMEYE YERELDEN ZORLAYALIM 

Başta İşsizlik, yoksulluk olmak üzere bu ülkemizin  içinde bulunduğu bu duruma yerelden bir çözüm üreterek bizi yönetenleri çözüme zorlamak yapabileceğimiz en güzel hizmettir. Geçmiş günleri geride bırakarak geleceğe emin adımlarla yürüyeceğimizi düşünüyoruz. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, sorunlarımız ortak, bu konuda hepinizden destek ve ortak çalışmaya katkı bekliyoruz. 

Yorumlar (0)