banner754

"Türkiye genelinde yaşamını yitiren kaç çocuk işçi var?"

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu,Kanala düşüp boğularak yaşamını yitiren 14 yaşındaki çocuk işçi Ferhat Aslan ile ilgili olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kamuoyuna açıklama yapmış mıdır ya da yapacak mıdır?

Vekil Haberleri 28.05.2019, 10:47
"Türkiye genelinde yaşamını yitiren kaç çocuk işçi var?"

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 

 

 

Av. Dr. M. Sezgin TANRIKULU 

İstanbul Milletvekili 

 

Ayaklarını yıkamak isterken kanala düşen 14 yaşındaki çocuk işçi Ferhat Aslan'ın hayatını kaybettiği haberleri basına yansımıştır. 

Sarımsak tarlasında mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan 14 yaşındaki çocuğun ayaklarını yıkamak isterken kanala düşerek boğulması toplumda derin infial yaratmıştır

23 Nisan 2019 tarihinde açıklamış olduğum Çocuk Hak İhlalleri Raporu'nda  yer aldığı üzere, 2018 yılında 124 çocuk işçi hayatını kaybetmiştir. 

Bu bağlamda;

1.Son olarak basına yansıyan ve toplumda derin infial yaratan kanala düşüp boğularak yaşamını yitiren 14 yaşındaki çocuk işçi Ferhat Aslan ile ilgili olarak ilgili Bakanlıkların basına ve kamuoyuna açıklama yapmamasının izahı nedir?

2.c illere göre 2002 - 2019 yılları arasında yıllar bazında 28 Mayıs tarihi itibariyle yaşamını yitiren çocuk işçi sayısı nedir?

3.Türkiye genelinde illere göre 2002 - 2019 yılları arasında yıllar bazında 28 Mayıs tarihi itibariyle yaşamını yitiren mevsimlik çocuk tarım işçi sayısı nedir?

4.Kanala düşüp boğularak yaşamını yitiren 14 yaşındaki çocuk işçi Ferhat Aslan ile ilgili olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kamuoyuna açıklama yapmış mıdır ya da yapacak mıdır?

 

Yorumlar (0)