“TÜGVA VE TÜRGEV İÇİN DEVLET KADROSU”

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın tamamı Tügva ve TÜRGEV tarafından verilen 300 kişiye özel kadro çıkarttığını belirtti.

Vekil Haberleri 12.01.2022, 10:56 12.01.2022, 14:46
“TÜGVA VE TÜRGEV İÇİN DEVLET KADROSU”

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 2021 Yılı Sözleşmeli Spor Uzmanı, Gençlik Çalışanı ve Psikolog Alımı Duyurusu ile  toplam 1575 personel alımı yapacak. Bunlar spor uzmanı, gençlik çalışanı, Psikolog ve yurt yönetim memuru… Bakanlığın, Gençlik Çalışanı olarak 5. Grup’tan alacağı 300 kişi var. Bunların alınması şartları arasında bir şart var ki; Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Liderliği yetiştirme eğitimini başarı ile tamamlayıp gençlik liderliği sertifikasına sahip olmak. Zaten bu sertifikaya sahip sadece 300 kişi var. Yani adrese teslim kadro açılıyor. Başka hiçbir kıstas ya da sınav yok. Bugüne kadar GENÇLİK LİDERİ SERTİFİKA programı ile ilgili bir duyuru ya da başvuru yapılmamış. Her zaman el altından Ak Parti ve TÜGVA İl Başkanlıkları ortaklaşa koordine ediyorlar.

Bu gençlik liderliği sertifikaları özellikle TÜGVA ve Ak Parti İl başkanlığı tarafından isimleri verilen kişilere verildi. Bu eğitim programı hiçbir duyuru yapılmadan el altından verildi. Yani Gençlik ve Spor Bakanlığı aslında TÜGVA'nın belirledigi 300 kişiye devlet kadrosu açıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezlerinde görevlendirmek üzere GENÇLİK LİDERİ yetiştirme kursları yapmaktadır. Bu belgenin verilmesinde ki temel anlayış tam bir kadrolaşma ve kayırmacılığı net olarak ortaya koyan bir sistemdir.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı mevcut görev yapan binlerce GENÇLİK LİDERİ bakanlık tarafından açılan bu kurslara katılmak ve burada verilen sertifika ile bu kadrolara yerleşmişlerdir. Meclisteki bütçe konuşmasında beni yalancılık ile suçlayan ve sonrasında YÜZME BİLMEYEN KALMASIN yalan projesi ile dürüstlük abidesi(!) olan bu Bakanın,  bu kez de  Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımında yapmaya çalıştığı kadrolaşma çalışmasını ortaya koyuyoruz.

Bu kadroya daha önce atanan kişiler içinde 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunu dahi vardır.

Bugün gelinen noktada Bakanlığın 28.12.2021 tarihli personel alım ilanında GENÇLİK ÇALIŞANI Pozisyonunda 5.Grup alım şartlarında daha öncekiler gibi GENÇLİK LİDERİ SERTİFİKASI olma zorunluluğu getirilmiştir.

Şimdi atanmış Damat Bakan Kasapoğlu'na sormak lazım bu GENÇLİK LİDERLİĞİ BELGESİ kimlere nasıl verilmiştir. Acaba bu belgelerin kime verileceği TÜGVA, TÜRGEV, Bilal Erdoğan ve ekibi tarafından mı belirlenmektedir?

Biz de bakana yönelik hazırladığımız soru önergesi ile bu konuyu meclis gündemine taşıdık.

Erdoğan, yurt dışına gitmek isteyen gençlere kızarak "bunlara bir de ofis açmak lazım, biletlerini verelim gitsinler" diyebiliyor. Gençlerin bu ülkeden umudunun kaybetmesine neden olan bizatihi kendisi. Ama kimse meraklanmasın. Bu gençler ilk seçimde O'nun  biletini kesecek.

Yorumlar (0)