banner773

'TIP BAYRAMI'NDA DOKTORA ŞİDDET'

14 Mart Tıp Bayramı günü, Sakarya’da, bir doktora daha hasta yakını tarafından şiddet uygulandı.

Vekil Haberleri 14.03.2019, 16:24 14.03.2019, 16:24
'TIP BAYRAMI'NDA DOKTORA ŞİDDET'

-TIP BAYRAMI’NDA DOKTORA ŞİDDET

-SAKARYA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE DOKTOR REYYAN GÖÇ,

HASTA YAKINI TARAFINDAN DARP EDİLDİ

-SEÇİM ÇALIŞMALARI DOLAYISIYLA SAKARYA’DA BULUNAN CHP GENEL BAŞKAN

YARDIMCISI KAYA, DOKTOR GÖÇ’Ü HASTANEDE ZİYARET ETTİ

-KAYA SAĞLIK BAKANI KOCA’YA SESLENDİ: “REYHAN GÖÇ DOKTORUMUZA

ŞİDDET UYGULANMASINA NEDEN OLAN, İNSANLARI BU HALE GETİREN

SİZİN KİN VE NEFRET DİLİNİZDİR”

 

14 Mart Tıp Bayramı günü, Sakarya’da, bir doktora daha hasta yakını tarafından şiddet uygulandı.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan çocuk doktoru Reyyan Göç, hasta yakının fiziksel şiddetine maruz kaldı.

Seçim çalışmaları dolayısıyla Sakarya’da bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, PM üyesi Ayça  Taşkent ve CHP İl Başkanı Erdoğan Isır ile birlikte Reyyan Göç’ü hastanede ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Kaya ayrıca hastane yetkililerinden ve olaya tanıklık eden kişilerden bilgi aldı.

Hastane çıkışında basın mensuplarına bir değerlendirme yapan Kaya, bugünün Tıp Bayramı olduğuna dikkati çekerek, özetle şu ifadeleri kullandı:

“Ne yazık ki bugün burada yine bir doktorumuz şiddete uğradı. Ne yazık ki doktorlarımızın yüzde 33’ü fiili şiddete, yüzde 67’si sözlü şiddete maruz kalıyor.

Bu tabloyu Sağlık Bakanı’na Parlamento’da anlattığımızda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca diyor ki; ‘sağlıkta şiddet yok, ülkede şiddet var’. Ülkeyi yönetenler, şiddet dilini kullandığı için ülkede şiddet var. Sağlıkta şiddetin olmadığını iddia eden Fahrettin Koca’ya buradan, Sakarya’dan seslenmek istiyorum; ‘Gel burada nasıl şiddet uygulanmış bir gör. ReyYan Göç doktorumuza şiddet uygulayan, bu insanları bu hale getiren sizin kin ve nefret dilinizdir.

Biz bir bayram gününde, sağlık çalışanının, doktorun şiddete uğramasını kınıyoruz. Yetkilileri gerekli işlemleri yapmaya çağırıyoruz. Sağlık Bakanını sağlık çalışanlarına, doktorlara sahip çıkmaya davet ediyoruz.”

Yorumlar (0)