TİCARİ TAKSİCİLER TBMM'DE GÜRER'İ ZİYARET ETTİLER

Taksicilerin temsilcileri; “UBER için hükümetten düzenleme bekliyoruz.”

Vekil Haberleri 15.02.2018, 11:15 15.02.2018, 11:15
TİCARİ TAKSİCİLER TBMM'DE GÜRER'İ ZİYARET ETTİLER

Akıllı telefon uygulaması üzerinden taksi hizmeti veren “UberSistemi” nedeniyle mağduriyet yaşanan taksiciler, konuyu TBMM gündemine siyasi parti gruplarına taşıdı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’i Meclis’te ziyaret etti. İstanbul’dan Ankara’ya gelen bir grup taksici,  sorunlarını dile getiren Gürer’e tüm ticari taksici esnafı adına teşekkür ettiler.

 

İSTANBUL’DAN GELDİLER

 

İstanbul Taksiciler Odası Yönetim Kurulu üyeleri, İstanbul Taksi Şoförleri Derneği, Ataköy Şoförler Odası Yönetim Kurulu üyeleri, Kartal Taksi Durakları Derneği yöneticileri ve İstanbul’daki bazı taksi duraklarının başkan ve yöneticilerinden oluşan heyet, Ankara’ya gelerek, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e, TBMM’de taksicilerin sorunlarına yönelik konuşmaları için teşekkür ziyareti gerçekleştirdiler. 

 

SİSTEM TAKCİSİ ESNAFINI ZORA SOKTU 

 

Kartal Taksi Durakları Derneği başkanı Abdülkadir Ardıç, Uber Sisteminin, sadece İstanbul’da 20 bine yakın taksici esnafını mağdur ettiğini söyledi. Merkezi ABD’de bulunan şirketi, vergi ve durak kirası ödemeden, büyükşehirlerde taksi hizmeti sunmasıyla birlikte, taksici esnafının büyük mağduriyet yaşadığına dikkat çeken Ardıç, bu sistemle ilgili düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.  Ardıç, “konuya duyarlılık göstererek, bizim sorunumuzu TBMM’de gündeme getiren CHP Niğde Milletvekili Sayın Ömer Fethi Gürer’i tüm taksici esnafı adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. 

GÜRER: “TAKSİCİ ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ”

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Toplumun her kesiminin farklı sorunlar yaşadığını ve giderek artan ekonomik sorunların her kesime yansıdığını söyledi. Bu bağlamda artan dışa bağımlılığın tüketimden giyime yarattığı sorunların yerel ve yerli üreticiyi soktuğu sıkıntılara değinen Gürer ülkemizin nüfusunun 80 milyona dayandığını bu nüfusun geçim olanaklarını tıkayan uygulamalara olanak yaratılmaması gerektiğini ifade etti. Şoför esnafının sorunlarını farklı taleplerini kanun tasarısı ve soru önergesi ile meclis gündemine taşıdığını ifade eden Ömer Fethi Gürer ÜBER adıyla ABD merkezli taşımacılık hizmeti üreten yapının ülkemizde giderek yaygınlaşması sonucu ticari taksicilerin  iş alanı daralmasınında hükümet tarafından zamanında öngörülemediğini ve giderek artan  farklı uygulamaların ticari taksicileri mağdur etmeye başladığını ifade ederek sizin adınıza hükümete bu bağlamda çağrıda bulundum. Sistemde sorun ve ticari taksicilerin mağduriyeti giderilmeli. Bunun için gerekli düzenlemeler sağlanmalıdır. Taksici esnafımızın sorunlarını her platformda dile getireceğiz ve esnafımızın mağduriyeti giderilene kadar onlara destek olmaya devam edeceğiz”  dedi.

 

Bilindiği gibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak, taksici esnafının Ubersistemi nedeniyle yaşadığı mağduriyeti dile getirmiş, bu konuda yeni düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu belirtmişti.

Yorumlar (0)