"THY SPONSORLUĞUNDA İSMET İNÖNÜ’YE HAKARETE ‘ÖZEL HUKUK’ KILIFI "

2. Abdülhamit'in torunu Nilhan Osmanoğlu, Almanya'nın Duisburg kentinde katıldığı bir konferansta Fransa'da yaşayan Abdülhamit ailesiyle İsmet İnönü arasında geçtiğini iddia ettiği bir görüşmeyi anlatarak, İnönü'yü hedef alarak iftira atmıştı.

Vekil Haberleri 11.05.2019, 12:53 11.05.2019, 12:59
"THY SPONSORLUĞUNDA İSMET İNÖNÜ’YE HAKARETE ‘ÖZEL HUKUK’ KILIFI "

Nilhan Osmanoğlu, İsmet İnönü'nün Türkiye'ye dönmek isteyen Osmanlı hanedanı üyelerine, "Bunun bir bedeli var" dediğini ve ellerindeki mücevherlerini aldığını iddia etmişti. Osmanoğlu hiçbir belge göstermezken, bu görüşmenin bir mektupta geçtiğini söylemişti.

Türk Akademisyenler Birliği'nin (NİTAB) Almanya'da düzenlediği ve İsmet İnönü'ye hakaret edilen, "Nilhan Osmanoğlu ile Abdülhamid Han'sız geçen 100 Yıl" başlıklı etkinliğin tanıtım videosu ise dikkat çekmişti. Osmanoğlu'nun, İnönü'ye hakaret ettiği konferansın tanıtım videosunda, konferansa sponsor olan firmalar arasında THY'nin de olması tartışma yaratmış ve CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyu TBMM Gündemine taşıyarak Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’a sorular yöneltmişti. 

Antmen, önergesinde “İkinci Cumhurbaşkanı ve Kurtuluş savaşı kahramanı İsmet İnönü’ye iftiraların atıldığı bir etkinliğe Türk hava Yolları nasıl sponsor olur? Bunun sorumluları kimlerdir? Bu sponsorluk ne kadara mal olmuştur?” sorularını yöneltmişti. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise verdiği yanıtta “Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı, Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu mevzuatına göre ticari faaliyet gösteren özel hukuk tüzel kişisi olup, faaliyetlerini bu mevzuat çerçevesinde yürütmektedir” diyerek Antmen’in sorularını yanıtsız bıraktı. 

CHP’li Vekil cevaba tepki göstererek “İsmet İnönü’nün Başbakanlığı esnasında halkın vergileri ile kurulmuş Türk Hava Yolları, İnönü’ye atılan alçak iftiraların olduğu etkinliğe sponsor oluyor, Cumhurbaşkanlığı ise ‘Özel hukuk tüzel kişi’ diyerek adeta bu iftirayı ve bu iftirayı atanları koruyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)