TFF LİSTESİNİ AKP GENEL BAŞKANI YAPTI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu'na tek aday olarak giren Nihat Özdemir 174 oyla başkanlığa seçildi. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Spor Kurulu Başkanı Yıldırım Kaya, büyük bir iddia ortaya attı. Kaya, federasyon listesinin AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldığını söyledi.

Vekil Haberleri 01.06.2019, 21:15
TFF LİSTESİNİ AKP GENEL BAŞKANI YAPTI

Yaşanan duruma sert tepki gösteren Yıldırım Kaya, "Ülkemizdeki federasyonlar artık tamamıyla siyasallaşmıştır. Özerk olan federasyonların artık hiçbir anlamda özerkliği kalmamıştır" dedi.

Federasyonların siyasallaştığını söyleyen Kaya,  "Türkiye Futbol Federasyonu başkan ve yönetimini delegeler seçmemiştir. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bütün federasyonları atadığı gibi, liste yapıp TFF yönetimini de atamıştır. Liyakat anlayışının yok edildiği, partizanca anlayış Türk sporunun gelişimini engellemektedir" dedi.

Kaya "Ülkemizdeki tüm federasyonlar artık tamamıyla siyasallaşmıştır. Özerk olan federasyonların artık hiçbir anlamda özerkliği kalmamıştır. Tamamıyla siyasal iktidarın yönetmesi ve yönlendirmesi ile liyakata göre değil de, ‘benim partimden olsun ne olursa olsun’ anlayışı Türk sporunu bitirmiştir. Bu anlayış bütün kulüplerin batmasına neden olmuştur" ifadelerini kullandı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım KAYA’nın açıklaması:

FEDERASYONLAR ARTIK TAMAMIYLA SİYASALLAŞMIŞTIR  

Ülkemizdeki federasyonlar artık tamamıyla siyasallaşmıştır. Özerk olan federasyonların artık hiçbir anlamda özerkliği kalmamıştır. Türkiye Futbol Federasyonu başkan ve yönetimini delegeler seçmemiştir. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bütün federasyonları atadığı gibi, liste yapıp TFF yönetimini de atamıştır. Liyakat anlayışının yok edildiği, partizanca anlayış Türk sporunun gelişimini engellemektedir.

Ülkemizdeki tüm federasyonlar artık tamamıyla siyasallaşmıştır. Özerk olan federasyonların artık hiçbir anlamda özerkliği kalmamıştır. Tamamıyla siyasal iktidarın yönetmesi ve yönlendirmesi ile liyakata göre değil de, ‘benim partimden olsun ne olursa olsun’ anlayışı Türk sporunu bitirmiştir. Bu anlayış bütün kulüplerin batmasına neden olmuştur.

AKP Genel Başkanı, hayatın her alanına müdahale ediyor. Uzmanlık alanı olmayan her konuda fikir beyan edip, dikta anlayışıyla uygulatıyor. Nereye el atsa orayı kurutuyor. Tarımı bitirdi, ekonomi krizde, eğitimi içinden çıkılmaz bir hale soktu, sağlık sistemi çöktü, adaleti yok etti, var olan demokrasi kırıntılarının dibine kibrit suyu döktü.

Spora da siyaseti soktu. Kimin futbolcu olacağına, hangi takımın kurulacağına, kimin federasyon başkanı olacağına artık o karar veriyor.

AKP Genel Başkanı gözünü karartmış; FETÖ’cüleri, seçim kaybeden eski belediye başkanlarını TFF yönetimine sokuyor; siyaset eskilerini, pili bitmiş siyasetçileri devlet bankalarının yönetimine getiriyor. “Devlet malı deniz yemeyen keriz” anlayışıyla halkın malını peşkeş çekiyor.

Bütün bunları, siyasi ömrünü tamamlayan AKP’nin dağılmasını engellemek için yapıyor!

Tek adam rejimini kurmak için yapıyor…

O, tek adam rejimini kuramaz!

Ama Türkiye bu süreçte çok şey kaybediyor.

Bunları sırtımızdan atmak için, demokrasi güçlerinin birlikte mücadele etme görevi önümüzde duruyor.

Yıldırım KAYA

CHP Genel Başkan Yardımcısı

Ankara Milletvekili

1 Haziran 2019

Yorumlar (0)