"Tek Derdiniz, Kendi Ekonomik Krizinizin Yükünü Halka Yüklemektir"

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy meclis genel kurulunda Dijital Hizmet Vergisi Kanunu ile bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararname teklifi görüşmelerinde yeni getirilen vergilere ilişkin konuşma yaptı.

Vekil Haberleri 15.11.2019, 15:30
"Tek Derdiniz, Kendi Ekonomik Krizinizin Yükünü Halka Yüklemektir"

TBMM Genel Kurulu’na getirilen Dijital Hizmet Vergisi Kanunu ile bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamede değişiklik yapılmasına dair teklifin görüşmelerinde İstanbul Milletvekili Oya Ersoy: “İktidar partisi tarafından meclise getirilen yasa tekliflerinin hepsinin amacının saraya, yandaş şirketlere ve sermayeye kaynak aktarmak  olduğunu belirterek "Tek derdiniz, kendi ekonomik krizinizin yükünü halka yüklemektir" dedi.

Şirketlere vergi affı, istisna ve muafiyet, halka zam ve vergi

Genel Kurulda söz alan Ersoy, “ 2020 yılı bütçesinde; halkın en temel yaşamsal ihtiyaçları olan barınma, ısınma, gıda, elektrik, doğalgaz ve su gibi hizmetler üzerinden aldığınız dolaylı vergiler; bütçe gelirleri içinde vergi payının yarısından fazlasını oluşturuyor. Şirketlerin ise hem vergi borçlarını siliyorsunuz hem de onlara istisna ve muafiyet uyguluyorsunuz. Yani diyorsunuz ki şirketlerden alacağım vergilerden vazgeçiyorum bu vazgeçtiğim vergilerden oluşacak bütçe açığını zamlar ve yeni getireceğim vergiler ile karşılayacağım.”

İşçilerin, emekçilerin, halkın sesine kulaklarınızı tıkıyorsunuz, varsa yoksa saraydan gelen talimatlar

Ersoy; "İşçiler insanca bir ücret istiyoruz ve vergide adalet istiyoruz diyor. Peki, siz ne yapıyorsunuz? İşçilerin, emekçilerin, halkın sesine kulaklarınızı tıkıyorsunuz, varsa yoksa saraydan gelen talimatlar. Ve vergi adaletsizliğini daha da derinleştiren politikalarınızda ısrar ediyorsunuz." Dedi.

Sermayeye hizmette sınır tanımıyorsunuz! Sözünüzü tutun, doğa savunucularının, halkın sözüne kulağınızı açın ve teklifi geri çekin, termik santralleri kapatın!

Ersoy,  iktidar tarafından getirilen yasa teklifiyle 2013’ten beri taahhüt ettikleri çevre yatırımlarını gerçekleştirmeyen ve süreleri üç defa daha uzatılan termik santrallere dördüncü kez havayı kirletme izni vermek istendiğini belirterek meclisi teklifi reddetmeye çağırdı.

Ekonomik Kriz bir “Algı” değil “Gerçektir”

Hazine ve Maliye Bakanı'nın "Ekonomi kötüye gidiyor diye bir algı yaratmayın sözlerine cevap veren Ersoy; “Faturalar gerçek, çarşı pazara gelen %30-40 zam gerçek.  Bir buçuk milyondan fazla kişinin banka hesabına gelen hacizler gerçek, asıl algı yaratmaya çalışan sizsiniz. Ama artık “Ekonomimiz iyi gidiyor” algısı yaratamayacağınızı gayet iyi bildiğiniz için halkı yargı ve ceza ile tehdit ediyorsunuz”dedi. 

Yorumlar (0)