banner773

TBMM’den Oğlu Korona Testi Satan AKP'li Vekile FETÖ Fırçası

Oğlu’nun adı test kiti satışı skandalına karışan AKP’li İsmail Tamer’in, ABD’deki FETÖ ziyareti için “Bizi Meclis gönderdi” demesi, TBMM Başkanlığı’nı kızdırdı. Meclis Başkanvekili Bilgiç, yalanladığı Tamer’e tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 30.03.2020, 10:41 30.03.2020, 11:40
TBMM’den Oğlu Korona Testi Satan AKP'li Vekile FETÖ Fırçası

Oğlunun adı koronavirüs test kitlerini sosyal medya hesabı üzerinden sattığı iddialarıyla gündeme gelen TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi ve AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Şubat ayında Kayseri’de katıldığı bir yerel televizyon programında, 2012 yılında 12 AKP milletvekili olarak katıldıkları FETÖ’nün ABD’deki etkinliği ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ziyareti için “Bizi Meclis Amerika’daki Türk günlerine gönderdi” demişti.

TBMM’DEN TAMER’E HEM YALANLAMA HEM TEPKİ  

Gittikleri Pensilvanya'daki örgüt çiftliğinde foto çekerken Gülen'in sağ tarafında koltuk altına girercesine ellerini bağlayıp 'saygısını gösteren' AKP’li Tamer’in bu iddiası, Meclis Başkanlığı’nı kızdırdı. CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal’ın soru önergesine cevap veren TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, “Bizi Meclis gönderdi” diyen İsmail Tamer’i yalanlayarak, bahsi geçen milletvekilleri hakkında TBMM Başkanlığı tarafından iddia olunduğu şekilde bir görevlendirme yapılmadığını söyledi. Tamer’e tepki gösteren Meclis Başkanvekili Bilgiç, söz konusu beyanların Tamer’in kişisel görüşlerini içerdiğini, bu beyanları hangi saikle yaptığı konusunda bilgileri bulunmadığını ifade etti. TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın sorularına verdiği cevaplar aynen şöyle:

“ZİYARETLE İLGİLİ HERHANGİ BİR BİLGİ VE BELGEYE ULAŞILAMADI”

SORU 1: 2012 yılında ABD’nin Boston şehrinde FETÖ’nün organize ettiği “Kültür Günleri” programına katılan ve Pensilvanya’da örgüt lideri Fetullah Gülen’le görüşen 12 Ak Parti milletvekili, TBMM Başkanlığı tarafından mı görevlendirilmiştir? Şayet 12 Ak Parti milletvekilini Meclis görevlendirmişse, Milli İradenin tecelligâhı TBMM Başkanlığı hangi gerekçeyle, hangi yasal dayanakla milletvekillerini FETÖ’nün etkinliğine göndermiştir?

CEVAP 1: Söz konusu yazılı soru önergesinde belirtilen hususlar, Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığının kayıtlarına bakılarak araştırılmış olup 2012 yılında bahse konu ziyaret ile ilgili herhangi bir bilgi ve belgeye ulaşılamamıştır. Bu kapsamda sorunuzda bahsi geçen milletvekilleri hakkında TBMM Başkanlığı tarafından iddia olunduğu şekilde bir görevlendirme yapılmamıştır.

“TBMM’NİN ONAYI İLE GÖREVLENDİRME SÖZ KONUSU DEĞİL”

SORU 2: Halen Ak Parti Kayseri Milletvekili olan İsmail Tamer’in iddia ettiği gibi Ak Parti grubu çalışanları ve milletvekilleri, TBMM’nin onayı ve görevlendirmesi sonucu mu ABD’ye giderek FETÖ’nün organizesindeki etkinliğe katılmış ve Fetullah Gülen’i ziyaret etmiştir?

CEVAP 2: Bir önceki sorunuza verilen cevapta ifade edildiği gibi, sorunuzda bahsi geçen kişilerin iddia olunduğu şekilde TBMM'nin onayı ile görevlendirilmesi söz konusu değildir.

MASRAFLAR TBMM TARAFINDAN KARŞILANMADI

SORU 3: 2012 yılında FETÖ’nün organize ettiği etkinlik için ABD’ye giden Ak Parti grup çalışanlarının ve milletvekillerinin masrafları TBMM bütçesinden mi karşılanmıştır? Şayet masraflar TBMM bütçesinden karşılanmışsa harcanan para miktarı ne kadardır?
SORU 4: FETÖ’nün organize ettiği etkinlik için ABD’ye giden Ak Parti grubu çalışanlarının, Ak Parti milletvekillerinin masraflarının TBMM bütçesinden karşılanmasının yasal dayanağı var mıdır?

CEVAP 3 VE 4: Yukarıda aktarıldığı üzere, TBMM Başkanlığı tarafindan yapılan bir görevlendirme veya verilen bir onay bulunmadığından, sorunuzda iddia olunduğu şekilde TBMM bütçesinden karşılanan herhangi bir masraf ya da yapılan bir harcama bulunmamaktadır.


İSMAİL TAMER’E TEPKİ: KİŞİSEL GÖRÜŞLERİNİ İÇERMEKTE OLUP…

SORU 5: 12 Ak Parti milletvekilinin 2012 yılındaki ABD ziyareti, Meclis Başkanlığı’nın bilgisi dahilinde midir? Şayet 12 Ak Parti milletvekili Meclis Başkanlığı tarafından görevlendirilmediyse, Kayseri’de yerel televizyon programına katılan Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer neden “Meclis tarafından ABD’ye gönderildiklerini” savunmaktadır?

CEVAP 5: Milletvekillerinin 2012 yılındaki ABD ziyareti, TBMM Başkanlığının bilgisi dahilinde değildir. TBMM Başkanlığı, milletvekillerinin sadece resmî ziyaretlerini takip etmektedir. Bu kapsamda, ilgi önergenize konu milletvekilinin beyanları, kişisel görüşlerini içermekte olup milletvekilinin bu beyanları hangi saikle yaptığı konusunda TBMM Başkanlığının bilgisi bulunmamaktadır.

Yorumlar (0)