TBMM Başkanvekili Haydar Akar'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı!

TBMM Başkanvekili Haydar Akar,30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümünü onur ve gururla kutladı.

Vekil Haberleri 30.08.2022, 11:34
TBMM Başkanvekili Haydar Akar'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı!

İşte TBMM Başkanvekili Haydar Akar'ın o mesajı:

Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığındaki ordularımızın ya istiklal ya ölüm diyerek kazandığı büyük zaferin 100’üncü yıldönümü.

Cumhuriyetimizin kurucusu ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan bu büyük zafer “kayıtsız şartsız milletin olacak egemenliğe” açılan aydınlık bir pencere; ulusumuzun bağımsızlığa ve özgürlüğe olan inancının yansımasıdır.

Din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan bağımsızlık mücadelesi yürüyen kurtuluş ordusu, işbirlikçilerinden de güç alan işgalcileri vatan topraklarından atmış, ‘bağımsızlığımıza da birliğimize de göz diktirmeyiz, el uzattırmayız’ demiştir. 

 30 Ağustos emperyalizmin yenilgisi, halkın zafer günüdür. 30 Ağustos Zaferi, Sevr düşü peşinde koşanların emellerini hiçbir zaman gerçekleştiremeyeceklerini gösteren bir zaferdir. Savaş alanında tarih yeniden yazılırken, Türk Ulusu'nun gelişip güçlenmesinin geçmişte olduğu gibi gelecekte de engellenemeyeceğinin en anlamlı mesajı verilmiştir.

Ne mutlu ki Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde vatan sevgisini ve bağımsız yaşama arzusunu tüm dünyaya haykıran Türk Milleti, 100 yıldır cumhuriyetle, demokrasiyle, Atatürk İlke ve İnkılaplarıyla nefes almaya devam etmektedir. 

Bu duygu ve düşüncelerle; Bağımsızlık ve özgürlüğün bir ulus için tam ifadesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Büyük Zafer’in 100’üncü yıl dönümünde başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."


                        
                                    Haydar AKAR
                                    Kocaeli Milletvekili
                                    TBMM Başkanvekili
 

Yorumlar (0)