Taş Ocağı isyanı Meclis Gündeminde

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Ceyhan’ın taş ocağı isyanını Meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 09.10.2019, 11:55
Taş Ocağı isyanı Meclis Gündeminde

İsalı, Gündoğan ve Kızıldere mahallelerinin ortasına vatandaşların sağlığını ve çevreyi hiçe sayarak taş ocağı kurulmak istendiğini belirten Bulut, “Bir kişi para kazanacak diye yüzlerce insanın iradesini ve sağlığını yok saymak, geçim faaliyetlerini elinden almak kabul edilebilir bir durum değildir” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Ceyhan’ın narı ve zeytinlikleriyle meşhur İsalı, Gündoğan ve Kızıldere mahallelerine kurulmak istenen taş ocağını Meclis gündemine taşıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Bulut, üç mahallenin de geçimini tarım ve hayvancılıkla sağladığını bildirdi.

TAŞ OCAĞI İSTEMİYORUZ

Dağ eteğindeki ve heyelan bölgesindeki İsalı, Gündoğan ve Kızıldere mahallelerinin ortasına vatandaşların sağlığını ve çevreyi hiçe sayarak taş ocağı kurulmak istendiğini belirten Bulut, mahalle sakinlerinin daha önce hukuki girişimleriyle iptal ettirdikleri taş ocağını, su kaynaklarını kirleteceği, tarım ve hayvancılığı yok edeceği endişesiyle istemediklerini kaydetti.

BİR KİŞİ PARA KAZANACAK DİYE…

“Bir kişi para kazanacak diye yüzlerce insanın iradesini ve sağlığını yok saymak, geçim faaliyetlerini elinden almak kabul edilebilir bir durum değildir” diyen Bulut, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

SAĞLIĞA VE ÇEVREYE ETKİSİ ARAŞTIRILDI MI?

-Taş ocağı için hangi kurumdan, hangi mevzuat uyarınca izin alınmıştır?

-Taş ocağının açılacağı noktada herhangi bir fizibilite çalışması yapılmış mıdır? Tarıma ve hayvancılığa, insan sağlığına vereceği zarar araştırılmış mıdır?

HALKIN İRADESİNE KULAK VERİLECEK Mİ?

-Mahalle sakinlerinin “taş ocağı istemiyoruz” yönündeki iradelerine kulak verilecek midir?

-Adana’da kaç adet taş ve maden ocağı faaliyet göstermektedir? Söz konusu ocakların ilçelere ve ocağın cinsine göre dağılımı nasıldır?

-Adana’da kaç maden ve taş ocağı ruhsat için beklemektedir?

Yorumlar (0)