"Tarihi binanın Medipol Üniversitesine tahsis edilmesinin izahı nedir?"

1. Sağlık Bakanı Tarafından Kurulan Medipol Üniversitesine Ankara Tren Garı Ek Binası Ve Misafirhanesi İle 1927 Yılında Yapılan Ve TCDD Müzesi Olarak Kullanılan Bina Hangi Gerekçelerle Tahsis Edilmiştir?

Vekil Haberleri 30.07.2019, 10:35
"Tarihi binanın Medipol Üniversitesine tahsis edilmesinin izahı nedir?"

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz. 

 

 

Av. Dr. M. Sezgin TANRIKULU 

                                                                                             İstanbul Milletvekili 

 

Sağlık Bakanı tarafından kurulan Medipol Üniversitesi'nin sahip olduğu toplam alanın 8 yılda 64 kat büyüdüğü haberleri basına yansımıştır. 

Bu bağlamda; 

1.    Sağlık Bakanı tarafından kurulan Medipol Üniversitesine Ankara Tren Garı Ek Binası ve Misafirhanesi ile 1927 yılında yapılan ve TCDD Müzesi olarak kullanılan bina hangi gerekçelerle tahsis edilmiştir? 

2.    Tarihi binanın Medipol Üniversitesine tahsis edilmesinin izahı nedir? 

3.    Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) kapsamındaki hazine arazisinden 555 bin metrekarelik alanın da Medipol'un kurucu Vakfı TEBA Vakfı'na verildiği haberleri doğru ise, hazine arazisinden 555 bin metrekarelik alanın verilmesinin izahı nedir? 

4.    2009 Yılı Mayıs Ayında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ‘kamu yararına dönük' eğitim hizmetlerinde kullanılması koşuluyla Maliye Bakanlığı'na devredilen TEKEL'in Unkapanı'nda bulunan binasının  2009 Yılı Temmuz Ayında Medipol Üniversitesine verilmesinin izahı nedir? 

5.    Türkiye'nin son yıllarda en hızlı büyüyen üniversitelerinden biri olan Medipol Üniversitesinin toplam alanının 8 yılda 64 kat büyümesi ile ilgili olarak İstanbul ve Ankara'da hazine arazisi, tarihi bina vd. olmak üzere yapılan tahsislerin içeriği nedir? 

6.   2002-2019 yılları arasında yıllar bazında 30 Temmuz tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre hangi Vakıf Üniversitelerine hazine arazisi, tarihi bina, Bakanlıklara devredilen binalar vd. olmak üzere tahsisler yapılmıştır? Bu tahsislerin içeriği nedir?

Yorumlar (0)