TANRIKULU TACİZ ŞİKAYETLERİNİ SORDU

Taciz Skandalı İle Gündeme Gelen Müezzin Y. Ç Hakkında Geçmişte Benzer Taciz İddiaları İle İlgili Olarak Yapılan Şikayet Var Mıdır?

Vekil Haberleri 31.07.2019, 11:09 31.07.2019, 11:56
TANRIKULU TACİZ ŞİKAYETLERİNİ SORDU

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

 

 

Av. Dr. M. Sezgin TANRIKULU

                                                                                                                                                                                                                    İstanbul Milletvekili

 

Osmangazi Müftülüğü görevlisi Müezzin Y. Ç'nin cinsel taciz suçlamasıyla gözaltına alındığı ve Y.Ç.'nin bir AVM’deki mağazanın kıyafet deneme kabinine giren kadınları cep telefonuyla görüntülediği iddialarına yönelik haberler basına yansımıştır.

 

Bu bağlamda;

1.    Kıyafet denemek için mağazanın kıyafet deneme odasına giren kadın müşterinin üstünü değiştirdiği sırada birinin fotoğraf ve videosunu çektiğini fark etmesi ile kadınının çığlık atıp tepki göstermesi üzerine mağazadan kaçan şüpheli Müezzin Y. Ç'nin güvenlik görevlileri tarafından yakalanarak polis ekiplerince Beşevler Şehir İsmail Özbek Polis Merkez Amirliği’ne götürülmesi ile gözaltına alınması akabinde Y.Ç hakkında ne tür yasal işlemler başlatılmıştır?

2.    Taciz sebebiyle şikayet edilen Müezzin Y. Ç hakkında inceleme ve soruşturma başlatılarak dava açılmış mıdır? Açılmışsa, güncel akıbeti nedir?

3.    Bahse konu taciz skandalı ile gündeme gelen Müezzin Y. Ç hakkında geçmişte benzer taciz iddiaları ile ilgili olarak yapılan şikayet var mıdır? Varsa, bu şikayetler ile ilgili olarak ne tür işlemler yapılmıştır?

4.    1 Temmuz 2019 tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre toplam kaç kamu görevlisi hakkında taciz, tecavüz ve istismar suçlamaları ile inceleme ve soruşturma başlatılarak dava açılmıştır?

5.    Açılan davalar nasıl sonuçlanmıştır?

Yorumlar (0)