Tanrıkulu Skandalı Sordu: Kürtaj Yapan Kadınların Listesi mi İstendi?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu,İstanbul Emniyetinin, İl Sağlık Müdürlüğü’nden 1 Ocak 2017 - 31 Mayıs 2019 tarihleriarasında, polikistik over sendromu olanve kürtaj yaptıran 30 ile 40 yaş aralığındaki kadınların listesini istediği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, gerekçesi nedir?

Vekil Haberleri 16.09.2019, 11:07
Tanrıkulu Skandalı Sordu: Kürtaj Yapan Kadınların Listesi mi İstendi?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 

 

 

Av. Dr. M. Sezgin TANRIKULU 

                                                                                             İstanbul Milletvekili 

 

İstanbul Emniyetinin, İl Sağlık Müdürlüğü’nden 1 Ocak 2017 - 31 Mayıs 2019 tarihleri arasında,  polikistik over sendromu olan ve kürtaj yaptıran 30 ile 40 yaş aralığındaki kadınların listesini istediğine dair haberler basına yansımıştır.

 

Bu bağlamda;

 

1.    İstanbul Emniyetinin, İl Sağlık Müdürlüğü’nden 1 Ocak 2017 - 31 Mayıs 2019 tarihleri arasında,  polikistik over sendromu olan ve kürtaj yaptıran 30 ile 40 yaş aralığındaki kadınların listesini istediği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, gerekçesi nedir?

2.    Bahse konu listenin istenmesine ilişkin, Türk Ceza Kanunu ve Kişisel Verileri Koruma Kanunu’na göre suç teşkil etmesine istinaden yetkililer hakkında bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa güncel akibeti nedir?

3.    Bahse konu listenin sağlık verilerini kişilerin izni olmadan paylaşılmasının tıbbi etik ihlali teşkil etmesine ilişkin yetkililer hakkında bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa, güncel akibeti nedir?

Yorumlar (0)