TANRIKULU KADINA ŞİDDETİ SARAYA SORDU!

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Kadına şiddet ile ilgili verilen yazılı soru önergelerine ilgili Bakanlıklar tarafından somut veriler ile yanıt verilmemesinin izahı ve gerekçesi nedir?

Vekil Haberleri 01.08.2019, 14:07
TANRIKULU KADINA ŞİDDETİ SARAYA SORDU!

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

                                        Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

 

Av. Dr. M. Sezgin TANRIKULU

İstanbul Milletvekili

 

Rize'de Rabia T.'nin oturduğu binanın girişinde, eski erkek arkadaşı Besim Güngör’ün saldırısına uğradığı, Güngör'ün genç kızı dövmeye başladığı, Rabia T.'nin aldığı darbeler nedeniyle bayıldığı ve çevre sakinlerinin müdahalesiyle Rabia T.' nin saldırgandan kurtulabildiği haberleri basına yansımıştır.

 

Bu bağlamda;

1.1 Ağustos 2019 tarihi itibariyle Türkiye'de illere göre kaç kadın eski/yeni erkek arkadaşı, nişanlısı, kocası, babası vd. tarafından darp edildiği ve saldırıya uğradığı gerekçesiyle şikayetçi olmuştur?

2.Yapılan şikayetlerden kaçı ile ilgili yasal işlem yapılmıştır?

3.Yasal işlem yapılmayan şikayetler akabinde aynı kişilerce darp edilen ve saldırıya uğrayan kadınlardan kaçı yaşamını yitirmiştir?

4.Kadına şiddet ile ilgili verilen yazılı soru önergelerine ilgili Bakanlıklar tarafından somut veriler ile yanıt verilmemesinin izahı ve gerekçesi nedir?

5.Türkiye genelinde illere göre 2002 - 2019 yılları arasında yıllar bazında 1Ağustos tarihi itibariyle kadınları darp edip, şiddet uygulayan saldırganlardan kaçı adli kontrol şartı getirilerek serbest bırakılmıştır?

 

Yorumlar (0)