Tanrıkulu Kadın Ölümlerini Meclis Gündemine Taşıdı!

Yerel ve ulusal gazetelerde çıkan haberlerde erkeklerin 2019 yılı Temmuz Ayında en az 24 kadını öldürdüğü, 2019’un ilk yedi ayında ise en az 184 kadını öldürdüğü ve 312 kadına şiddet uyguladığı ve en son Emine Bulut’un eski eşi Fedai Baran tarafından 10 yaşındaki kızının gözleri önünde defalarca bıçaklanarak yaşamını yitirmesi akabinde ilgili Bakanlıklar etkili ve sürekli önlem alacak mıdır?

Vekil Haberleri 23.08.2019, 13:09
Tanrıkulu Kadın Ölümlerini Meclis Gündemine Taşıdı!

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Av. Dr. M. Sezgin TANRIKULU

İstanbul Milletvekili

 

 

Emine Bulut’un eski eşi Fedai Baran tarafından 10 yaşındaki kızının gözleri önünde defalarca bıçaklanarak yaşamını yitirmesi toplumda derin infial yaratmıştır.

Emine Bulut'un, olayın hemen ardından olay yerinde çekilen görüntüsünde Fedai Baran'ın eski eşini bıçakladıktan saniyeler sonra çekilen görüntüde kanlar içinde olan ve ayakta durmakta zorlanan Emine Bulut'un, "Ben ölmek istemiyorum" diyerek feryat etmesi, kızı F.B.B.'nin ise "Anne lütfen ölme" diyerek, annesinin başını tutması ve ağlaması yaşanan vahşeti göstermektedir.

1.Yerel ve ulusal gazetelerde çıkan haberlerde erkeklerin 2019 yılı Temmuz Ayında en az 24 kadını öldürdüğü, 2019’un ilk yedi ayında ise en az 184 kadını öldürdüğü ve 312 kadına şiddet uyguladığı ve en son Emine Bulut’un eski eşi Fedai Baran tarafından 10 yaşındaki kızının gözleri önünde defalarca bıçaklanarak yaşamını yitirmesi akabinde ilgili Bakanlıklar etkili ve sürekli önlem alacak mıdır?

2.AKP Hükümetleri döneminde kadına şiddetin ve cinayetlerin artarak devam ettiği göz önüne alındığında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca derhal etkili, somut ve sürekli tedbirler alınarak uygulanacak mıdır?

3.2002 – 2019 yılları arasında yıllar bazında Türkiye genelinde (iller belirtilmek üzere) 23 Ağustos tarihi itibariyle toplam kaç kadın eşi, eski eşi, babası, kardeşi, erkek arkadaşı, eski erkek arkadaşı ve akrabaları tarafından öldürülerek yaşamını yitirmiştir?

4.Yaşanan cinayetler akabinde kaç kişi hakkında ne tür yasal işlemler yapılmıştır?

 

Yorumlar (0)