Tanal'dan Özlü'ye Yanıt: Beceremedi, Yalan Söylüyor

Düzce’ye düzenli çöp depolama tesisi kurulmamasıyla ilgili “Mahmut Tanal engel oldu” diyen AKP’li Başkan Faruk Özlü’ye CHP’li vekil, Meclis tutanaklarını ve davul zurna eşliğinde verilen sözleri hatırlatarak cevap verdi.

Vekil Haberleri 11.01.2020, 11:30
Tanal'dan Özlü'ye Yanıt: Beceremedi, Yalan Söylüyor

Kendisini “Düzce’nin Fahri Milletvekili” olarak nitelendiren CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesisi kurmak yerine, kentin çöplerini “vahşi depolama yöntemi” denilen yöntemle Taşköprü Köyü Mevkii’nde Küçük Melen Çayı kenarına dökerek çevreye zarar verdiği, insan sağlığını tehlikeye attığı gerekçesiyle Düzce Belediyesi’ni Kamu Denetçiliği Kurumu’na şikayet etmişti.
 

Tanal’ın başvurusuyla ilgili açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, düzenli çöp depolama yapmamalarıyla ilgili CHP’li vekili suçlamıştı. Tanal’ın köy halkını kışkırtarak Hecinler’deki düzenli çöp depolama sahasına engel olduğunu savunan Özlü, “Tanal’ın Düzce’ye verdiği zarar yaklaşık 9 milyon lira” demişti.
 

ÖZLÜ YETKİNİN KENDİSİNDE OLDUĞUNU UNUTUYOR

CHP’li Mahmut Tanal, Başkan Faruk Özlü’nün bu suçlamalarına çok sert yanıt verdi. Twitter hesabından Özlü’ye cevap veren ve yazılı bir açıklama yapan Tanal, Özlü’nün beceriksizliğini başkalarına fatura etme çabası içerisinde olduğunu söyledi.

Başkan Özlü’nün Hecinler’deki çöp meselesi konusunda gerçekleri gizlediğini belirten Tanal, “Hecinler halkı, idare mahkemesine iptal davası açtı. Davayı kazandılar. Çöp bir daha Hecinler’e dökülmedi. Faruk Özlü rolleri karıştırıyor. Ülkeyi ve Düzce’yi onlar yönetiyor. Bakanlık yaptı, sonrasında belediye başkanı oldu. Yetki onun elinde. Her şeyi yapma imkanı var. Ben ise muhalefet milletvekiliyim. Kendine 3 ayrı makam hazırlayan, yüksek fiyatlarla araç kiralayan, belediyeye haciz getiren Sayın Özlü’dür. Benim halkın vergilerini harcama yetkim yok ki. Özlü, belediye başkanlığı görevini yapamayacaksa istifa etsin gitsin” dedi.

 

ÖZLÜ’NÜN MECLİS’TEKİ KONUŞMASINI HATIRLATTI: ÇÖP FABRİKASI KURACAĞIZ
 

Başkan Faruk Özlü’nün Hecinler’e ilişkin açıklamalarının, verdiği sözlerin Meclis tutanaklarında, arşivlerde yer aldığını aktaran CHP’li vekil Mahmut Tanal, “Düzce basınında Özlü’nün şahsıma yönelik suçlamalarını görünce hayretler içerisinde kaldım. Dün videosunu sosyal medya hesaplarından paylaştım. Sayın Faruk Özlü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı’ydı. TBMM Genel Kurulu’nda soruma aynen şöyle cevap vermişti: ‘Sayın Tanal, Hecinler’e çöp dökülmüyor. Hecinler’e çöp dökülmeyecek. Sözümün arkasındayım. Çöp konusunda bir çalışma yapıyoruz, şartname hazırlıyoruz. İnşallah gelecek ay ihaleye çıkacağız. Fakat çöp değil, biz bir fabrika kuracağız. Bu fabrikada çöpten enerji ve gübre elde edeceğiz. Dolayısıyla vahşi depolama veya düzenli depolama yapmayacağız. Bir fabrika kuracağız ve bu fabrikadan organik gübre ve enerji elde edeceğiz.’

Bu sözleri TBMM’de sarfeden Özlü’ydü. Yaptığı açıklama, verdiği sözler ortada. Şimdi kalkmış Mahmut Tanal’ı suçluyor” ifadelerini kullandı.

ÖZLÜ, REFERANDUM DESTEĞİ İÇİN GİTTİĞİ HECİNLER’DE “ÖNEMLİ BİR KARAR ALDIK, DÜZCE’NİN ÇÖPLERİ BURAYA DÖKÜLMEYECEK” DEMİŞTİ

Başkan Özlü’nün ayrıca 16 Nisan referandum çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği ve davul zurnayla karşılandığı Hecinler’de birtakım açıklamalar yaptığını hatırlatan Tanal, şöyle devam etti: “Referandum kampanyası kapsamında Hecinler’de köylülerle bir araya gelen Özlü, artık Hecinler’e çöp dökülmeyeceğini duyurarak, ‘Bayram günü buradan geçerken demiştim ki, çöp buraya dökülmeyecek. Rahat olun demiştim. Bugün geldiğimiz noktada önemli bir çalışma yaptık ve çöp konusunda önemli bir karar aldık. Düzce’nin çöpleri buraya dökülmeyecek. Düzce’nin çöpünün bir yakma tesisi kurularak yakılması konusunda karar aldık. Bakın çöp toplama tesisi veya çöp bertaraf tesisi olmayacak. Bundan sonra kurulacak olan tesis, Düzce için çöp yakma tesisi olacak. Bundan sonra hiçbir yerde çöp konusunda gönlünüzde bir şey kalmasın. Hiçbir yerde hiç kimseye bir şey sormayın. Bu bölgede asla ve kata bir çöp tesisi, çöp depolama tesisi, katı atık bertaraf tesisi olmayacak’ demişti. Geçmişte yaptığı açıklamalar ortadayken Özlü’nün şimdi kalkıp ‘Hecinler’e çöp tesisine Mahmut Tanal izin vermedi’ demesini nasıl izah edeceğiz. Twitter, Facebook, İnstagram hesaplarımdan Özlü’nün bu açıklamalarını video olarak paylaştım. Tüm Düzceliler izlesin ve nasıl bir başkanları olduğunu öğrensinler. Verdiği sözü tutmayan, vaadini yerine getirmeyen ve başarısız olan Faruk Özlü, yalan söylüyor, iftira atıyor, hedef saptırıyor.”

Yorumlar (0)