‘Sivas’ta onkoloji servisi kapandı, borçtan dolayı malzeme alımı durdu’

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas Numune Hastanesi’nde onkoloji servisinin kapanmasına sert tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 17.09.2019, 14:09 17.09.2019, 14:46
‘Sivas’ta onkoloji servisi kapandı, borçtan dolayı malzeme alımı durdu’

Karasu, onkoloji servisinin kapanmasının ardından yüzlerce hastanın mağdur olduğunu belirtirken, ‘’Hastaların yönlendirildiği Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi imkansızlıklarla boğuşurken, onkoloji gibi çok özen gösterilmesi gereken bir bölümün kapatılması AKP’nin sağlıkta dönüşüm vaadinin geldiğini noktayı ortaya koymaktadır’’ dedi.

Geçtiğimiz dönemde çocuk kardiyoloğu ve nöroloğu eksikliğini Meclis’te gündeme getirdiğin hatırlatan Karasu, söz konusu ihmal nedeniyle Sivas’ta bir çocuğun hayatını kaybettiğini hatırlatarak, ‘’O dönem, ‘Çözüme yönelik adım atmanız için çocuklarımızın hayatını kaybetmesini mi bekliyorsunuz?’ diye sormuştum. Ve maalesef bu eksiklik nedeniyle Sivas’ta bir yavrumuzu toprağa verdik. Şimdi tekrar soruyorum: ‘Sivas’ta sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunlara yönelik adım atmak için daha kaç hastamızın hayatını kaybetmesini bekliyorsunuz?’ ifadelerini kullandı.

‘HASTANELER BORÇTAN DOLAYI MALZEME ALAMIYOR’

Yine Sivas Numune Hastanesi’nde yaşanan bir diğer soruna da değinen Karasu, tedavi gören bir hastanın, hastane yönetiminin, ‘’Borcumuz olduğundan tedarikçi bize malzeme temin etmiyor. Bu nedenle ameliyatınızı şehir dışındaki bir hastanede yaptırmanız gerekiyor’’ cevabını aldığını ve bunun üzerine şehir dışında bir hastaneye sevk edildiğini kaydetti.

Karasu sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Buradan net olarak görüyoruz ki; ekonomik kriz artık en yüksek evresinde. Hastaneler malzeme noksanlığı çekiyor, ameliyat yapamıyor. Yani, devletin hastanesi en temel işlevini yerine getiremiyor. Bunun tek sorumlusu ekonomiyi, sağlığı, ülkeyi yönetenlerdir.

Sivas çoğu alanda olduğu gibi sağlık alanında da geri bırakıldı. Sivas’ta hasta haklarının temelini oluşturan, ‘’Beden, ruh ve sosyal hayat açısından iyilik bir bütündür ve en temel insan haklarından biridir’’ görüşü hiçe sayılıyor. Sivas, AKP döneminde sürekli geriye, imkansızlıklara gidiyor. Buna artık dur demenin zamanı gelmedi mi?’’

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)