SİLAHLI POZ İLE İLGİLİ ÖNERGENİN MUHATABI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne silah doğrultarak resim çektiren Murat Anıl Varol adındaki şahsın daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine akademisyen olarak alınmasını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a 15.01.2020 tarihinde yazılı bir önerge ile sormuştu. 04.02.2020 tarihinde önergeye” cevap” geldi.

Vekil Haberleri 07.02.2020, 15:02
SİLAHLI POZ İLE İLGİLİ ÖNERGENİN MUHATABI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay “Önergenin Muhatabı Millî Eğitim Bakanlığıdır” dedi!

Ersoy, “vermiş olduğum önerge için, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay önergenin muhatabı Milli Eğitim Bakanlığıdır diyerek cevaplamadı, aynı önergeyi bu sefer de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sorduk, bakalım önerge bu sefer de hangi bakanlığa gönderilecektir.” dedi

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Anayasa Hukuku Hocası Dr. Bülent Yücel’in Girdiği Dersler Elinden Alınırken, Elinde Silahla Dolaşan Murat Anıl Varol’a Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Kadro Veriliyor!
Ersoy, bir taraftan Anadolu Üniversitesinde 12 yıldır Anayasa Hukuku dersi veren öğretim üyesi Dr. Bülent Yücel’in derslerinin elinden alınıp başka öğretim görevlilerine verildiğini bir taraftan ise eli silahlı kişilerin Hukuk fakültelerine öğretim görevlisi olarak işe alındığını ifade ederek, üniversitelerin biat eden, sorgulamayan kurumlara dönüştürülmek istendiğini söyledi. Ülkemizin hangi kurumu olursa olsun bu uygulamalara karşı gerekli mücadeleyi vereceğini ve takipçisi olacağını ifade den Ersoy, Milli Eğitim Bakanlığı’na şu soruları yöneltti;

Bu bağlamda;
1. Türkiye’nin en eski ve köklü Üniversitelerinden biri olan Siyasal Bilgiler Fakültesi bünyesinde elinde silah ile poz veren birinin akademisyen olarak görev yapması doğru mudur? Milli Eğitim Bakanlığı olarak akademisyen hakkında herhangi bir idari işlem başlatılmış mıdır?
2. Bir akademisyenin elinde silah ile poz vermesi mesleği ile örtüşmekte midir?
3. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, akademisyen hakkında herhangi bir idari soruşturma açmış mıdır? Görevden almayı düşünüyor mu?

Yorumlar (0)