banner758

ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE DOLUDAN ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERİMİZİN HALİ PERİŞAN

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer Malkara’da önceki gün şiddetli yağmur ve doludan zarar gören köylerin muhtarları ve yetkililerle görüştü.

Vekil Haberleri 27.05.2019, 14:27 27.05.2019, 14:38
ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE DOLUDAN ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERİMİZİN HALİ PERİŞAN

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer Malkara’da önceki gün şiddetli yağmur ve doludan zarar gören köylerin muhtarları ve yetkililerle görüştü. Yağıştan ağır hasar alan Gönence köyünü ziyaret eden Yüceer, Muhtar Bayram Ali Ayten ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada “ayçiçeği ve buğday tarlaları büyük oranda hasar görmüş. Üreticilerimizin zararı çok büyük. Tarlalara atılan gübreleri sel götürmüş. Tarladaki ürünlerin yarısından fazlası, bazı tarlalardaki ürünlerin tamamı telef olmuş” dedi.

HALA HASAR TESPİTİ YAPILMADI

Henüz hasar tespitinin tam olarak yapılamadığını bildiren Yüceer, “hem ziraat odası, hem tarım il müdürlüğü, hem belediye yetkilileri ile görüşmeler yaptım. Bir an önce hasar tespit çalışmalarının tamamlanması gerekiyor. Bazı çiftçilerimiz çiftçi kayıt sistemine kayıtlı değil ve bu nedenle tarım sigortasından faydalanamıyor. Bu çiftçilerimizin de mağduriyetleri giderilmeli, yaraları sarılmalı” dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZİN BÜTÜN YIL BOYUNCA VERDİKLERİ EMEKLER SELE KAPILDI

Artan üretim maliyetleri nedeniyle her yıl daha da güç koşullarda üretim yapmak zorunda kalan Malkaralı çiftçilerin sağanak ve dolu yağışından kaynaklı zararlarının bir an önce giderilmesi gerektiğini belirten Yüceer “üreticilerimizin halini gördüm. Herkes perişan durumda. Bütün yıl boyunca verdikleri emekler sele kapılıp gitmiş. Toplamda 5000 dönümden fazla bir alandan söz ediyoruz. Yüzlerce çiftçiden ve ailelerinin geçiminden söz ediyoruz. Devlet böylesi afetlerde daha hızlı davranmalı. Aylar sonra yapılan ödemelerin çok anlamı olmuyor” dedi

DERE ISLAHI YAPILACAK

Gönence’deki derenin de sıkça taştığını da ifade eden Yüceer, “dere ıslahı konusunda belediye ve DSİ yetkilileri ile görüştüm. Malkara Belediye Başkanımız Ulaş Yurdakul zaten üreticilerimizin zararlarının giderilmesi konusunda ellerinden geleni yapacaklarını ifade etmişti. En kısa sürede dere ıslahı çalışmaları da başlayacaktır” dedi.

Yorumlar (0)