Sezgin Tanrıkulu:Türkiye en çok olumsuz deneyimin yaşandığı 4'üncü ülke!

CHP İstanbul Milletvekili SezginTanrıkulu, Vatandaşlarımızın yaşadığı ekonomik sorunlar ve işsizlik ile nasıl mücadele edileceğinin ivedi belirlenerek, toplumda refah seviyesinin artması ve kişilerin fiziksel - ruhsal olarak sağlıklı yaşamalarına destek vermek amacıyla ilgili Bakanlıkların da çalışma yaparak gerekli tüm tedbirlerin alınması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi!

Vekil Haberleri 16.05.2019, 11:09
Sezgin Tanrıkulu:Türkiye en çok olumsuz deneyimin yaşandığı 4'üncü ülke!
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

145 ülkede 154 bin kişi baz alınarak hazırlanan 2018 Gallup Küresel Duygu Raporuna göre, 2017 yılı insanlar için en kötü sene olarak kayıtlara geçmiş, insanların duyguları üzerine yapılan uluslararası araştırma incelendiğinde, Türkiye’nin 145 ülke içerisinden 53 puanla sondan dördüncü sırada yer aldığı görülürken; Türkiye’nin de gerisinde yer alarak son 3’e yerleşen ülkelerin ise, Tunus, Yemen ve Afganistan olarak kayıtlara geçtiği haberleri basına yansımıştır.

Gallup 2019 Dünya Duygu Raporu'nu açıklamış ve yapılan araştırmada Türkiye en çok olumsuz deneyimin yaşandığı, en stresli ve en sinirli ülkeler arasında yer almıştır. Buna göre Türkiye en çok olumsuz deneyimin yaşandığı 4'üncü ülke olurken, Türkiye'nin üzerinde Yemen, Belarus ve Afganistan bulunmaktadır. En stresli ülkeler sıralamasında Türkiye 12 ülke arasında 10'uncu basamakta yer alırken, en sinirli toplumlar sıralamasında ise Türkiye 10 ülke arasından 6'ncı olmuştur. Türkiye'de “sinirliyim” diyenlerin oranı yüzde 40 olarak gerçekleşmiştir.

Son 16 yılda trafik yoğunluğu, hayat pahalılığı ve iş imkanlarındaki yetersizlik vatandaşlarımızı olumsuz etkileyen sebeplerin başında yer almaktadır.

Ekonomik koşulların ağırlaşması ile geçim derdi ve kaygısıyla vatandaşların her yıl gittikçe artan şekilde depresyon hastalığının pençesine itilmesi ve gittikçe artan şekilde stres, endişe, öfke ve fiziksel acıyı daha fazla tecrübe ettikleri göz ardı edilmemelidir.

Toplumun ruhsal sağlığının ekonomik refah ile doğrudan ilişkili olduğu, bir toplumda geçim koşulları ne kadar zorlaşırsa huzursuzluğun, endişenin, kaygıya bağlı olarak ruhsal sağlığın bozulmaya başladığı ve giderek tüm kamu sağlığını tehdit etmeye başladığı unutulmamalıdır.

Vatandaşlarımızın yaşadığı ekonomik sorunlar ve işsizlik ile nasıl mücadele edileceğinin ivedi belirlenerek, toplumda refah seviyesinin artması ve kişilerin fiziksel - ruhsal olarak sağlıklı yaşamalarına destek vermek amacıyla ilgili Bakanlıkların da çalışma yaparak gerekli tüm tedbirlerin alınması amacıyla Anayasa'nın 98’inci, İçtüzüğün 104 ve 105’inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılması için gereğini arz ederiz.

Yorumlar (0)