Sezgin Tanrıkulu:Arpine T.’ye yönelik saldırının failleri yakalanmış mıdır?

TANRIKULU: Son üç yılda Ermeni yurttaşlara yönelik fiziksel saldırı veya evlerin işaretlenmesi olaylarına karışan kaç şahıs tespit edilmiş, bunların kaçı yakalanmış, kaçı hakkında ne tür cezai yaptırım uygulanmıştır?

Vekil Haberleri 13.06.2019, 10:24
Sezgin Tanrıkulu:Arpine T.’ye yönelik saldırının failleri yakalanmış mıdır?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Av. Dr. M. Sezgin TANRIKULU 
İstanbul Milletvekili

İstanbul’un Fatih İlçesine bağlı Samatya’da 31 Mayıs Cuma günü Ermenistanlı Arpine T., eşi Sarkis T.’nin evden çıkmasından kısa süre sonra kapısını çalışan yüzü maskeli iki kişi tarafından bıçaklı saldırıya uğrayarak hastaneye kaldırılmış, maskeli şahısların kaçarken “bu daha başlangıç” diyerek bağırdığı belirlenmişti. Daha önce de aynı semtte Ermeni yurttaşların saldırı ve tehditlerle karşılaştığı, bazı Ermeni yurttaşların evlerinin işaretlendiği, söz konusu saldırı ve tehditlerin Samatya’daki Ermenilerde büyük bir tedirginlik yarattığı basına yansımıştır. Öte yandan saldırıya uğrayan Arpine T.’nin ailesiyle birlikte Ermenistan’a dönecekleri açıklanmıştır.

Bu bağlamda;

1.Arpine T.’ye yönelik saldırının failleri yakalanmış mıdır? Yakalanmışlarsa, bu şahıslar hakkında ne tür bir işlem yapılmıştır? Saldırganların bağlantılarıyla ilgili ne tür deliller ortaya çıkarılmıştır?

2.Arpine T.’ye yönelik saldırganlar yakalanmamışsa, bunun sebebi nedir? Saldırganların yakalanması konusunda ne tür çalışmalar yapılmaktadır?

3.Samatya’da Ermeni yurttaşların evlerinin işaretlenmesiyle ilgili herhangi bir soruşturma yürütülmekte midir?

4.Son üç yılda Ermeni yurttaşlara yönelik fiziksel saldırı veya evlerin işaretlenmesi olaylarına karışan kaç şahıs tespit edilmiş, bunların kaçı yakalanmış, kaçı hakkında ne tür cezai yaptırım uygulanmıştır? 

5.Başta Samatya’da olmak üzere Ermenilere yönelik belli aralıklarla meydana gelen saldırı ve tehditlerin önüne geçilmesi konusunda İçişleri Bakanlığı herhangi bir çalışma yapmakta mıdır?

6.Ermeni vatandaşlara yönelik saldırı ve tehditlerin belli bir organize grup tarafından yürütülüp yürütülmediğine dair herhangi bir sonuca ulaşılmış mıdır?

7.Ermeni vatandaşlara yönelik saldırı ve tehditleri engellemeyen veya önleyemeyen kolluk mensupları hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

8.Son bir yılda etnik ve inançsal temelli olarak Ermeni yurttaşları hedef alan, onlara yönelik fiziksel saldırıları teşvik edici propaganda yürüten kaç sosyal medya kullanıcısı hakkında işlem yapılmıştır?

Yorumlar (0)