banner773

Sezgin Tanrıkulu'dan hükümete:Corona Virüsü için acil plan eylemi hazırlandı mı?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Çin'de başlayan virüs salgını konusunda Türkiye'de ne gibi önlemler alındığını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu.

Vekil Haberleri 05.02.2020, 11:36
Sezgin Tanrıkulu'dan hükümete:Corona Virüsü için acil plan eylemi hazırlandı mı?

Çin'de, yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle can kaybı 491’e, virüs teşhisi koyulanların sayısı 24 bin 324’e yükseldi.


Çin'deki corona virüsüne karşı Türkiye'de ne gibi önlemler alındığı ise merak konusu. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a "virüsün ülkeler arasında hızlıca yayılması gözönüne alındığında, Türkiye’de de bulunması durumunda bir acil eylem planı hazırlanmış mıdır?" sorusunu yöneltti.

İşte İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun verdiği o soru önergesi:

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve salgına dönüşen yeni tip koranavirüs (2019-nCoV) nedeniyle ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı 106'ya ulaştığı haberleri basına yansımıştır. Bazı ülkelerin Çin’den gelen yolcu uçaklarını almadığı ve Türkiye’de ise virüse önlem olarak havaalanına girişte termal kamera kullanıldığı iddialarına yönelik haberler yine basına yansıyan haberler arasındadır.

 

Bu bağlamda;

 

1.    Türkiye’de bahse konu virüse önlem olarak havaalanına girişte termal kamera kullanıldığı iddiaları doğru mudur?

2.    İddialar doğru ise, termal kameralar virüsü tespit etmekte ne kadar etkilidir?

3.    Virüsün ülkeler arasında hızlıca yayılması göz önüne alındığında, Türkiye’de de bulunması durumunda bir acil eylem planı hazırlanmış mıdır?

4.    Hazırlanmışsa, acil eylem planının kapsamı ve içeriği nedir?

5.    Çin’den gelen yolcu uçaklarının Türkiye’ye girişinin durdurulmasına yönelik bir çalışma mevcut mudur?

6.    29 Ocak 2020 tarihi itibariyle koronavirüs şüphesi ile hastanelere başvuran ve karantina altına alınan kişi sayısı nedir?

Ek alanı

Yorumlar (0)