banner773

Seyrekleştirme mi Ağaçtan Arındırma mı?

CHP Milletvekili Özgür Ceylan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak yanıtlanması için Meclis Başkanlığı’na verdiği önergede, Çanakkale’nin çeşitli bölgelerinde yapılan ağaç kesimlerini sordu.

Vekil Haberleri 25.12.2019, 12:38
Seyrekleştirme mi Ağaçtan Arındırma mı?

Özgür Ceylan önergesinde, Çanakkale halkının Kazdağları’nda yaşanan ağaç katliamına bağlı olarak ortaya çıkan duyarlılığına dikkat çekerek, “Orman Bölge Müdürlüğü, Çanakkale’de devam eden kesimlerle ilgili olarak hangi sahada, hangi amaçla kesim yapıldığına dair kamuoyunun hassasiyetini de dikkate alarak bir resmi açıklama yapacak mıdır?” diye sordu.

CHP Milletvekili Özgür Ceylan, son bir yıl içerisinde Kaz Dağları’nda yaşanan ağaç katliamı sonrası Çanakkale kamuoyunda çevreye karşı duyarlılık geliştiğini ve kesilen her ağacın halkta “yine benzer bir katliam mı yapılıyor?” algısını pekiştirdiğini belirterek, “Gün geçmiyor ki bir vatandaşımız ağaç kesimleriyle ilgili olarak bizi aramasın” dedi. Çanakkale'nin çeşitli bölgelerinde Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince ya da çeşitli özel şirketler tarafından oldukça geniş alanlarda kesim yapıldığı bilgisinin görüntüleri ile kendilerine ulaştığını belirten Özgür Ceylan, konu hakkında bilgi istedi.

Özgür Ceylan Gelibolu Yarımadası, Yalova ila Anafartalar Köylerinde yapılan kesimlerin yanı sıra Merkeze bağlı Denizgöründü Köyünde, Kayışlar ila Ovacık Köylerinde ağaç kesimlerinin devam ettiğini belirterek, “bu bölgelerde ağaç kesimleri daha ne kadar sürecektir?” diye sordu. Özgür Ceylan, bölgedeki yetkililerden yapılan kesimlerin planlı olduğu, seyrekleştirme amacıyla yapıldığı bilgisini birebir görüşmelerinde öğrendiğini ifade ederken, “Fakat kesim alanlarından gelen görseller seyrekleştirme değil söz konusu alanların tıpkı Kirazlı-Balaban mevkiinde yapıldığı gibi ağaçtan arındırma çalışması olduğu izlenimi vermektedir” dedi. Özgür Ceylan, bu bilgilere bağlı olarak Bakan Pakdemirli’nin “Çanakkale’de halen kaç sahada ağaç kesimi devam etmektedir? Bu kesimler hangi maksatla yapılmaktadır? Çalışmalar neticesinde toplam kaç ağaç daha kesilmesi planlanmaktadır? Kesimleri hangi firmalar yapmaktadır?” şeklindeki sorularını cevaplamasını istedi.

Yorumlar (0)