Seyit Torun: Şımarıklığı bırakın

Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, AK Parti’ye “planladığınız kaos yatırımından medet ummayın.

Vekil Haberleri 17.04.2019, 12:12
Seyit Torun: Şımarıklığı bırakın

Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, AK Parti’ye “planladığınız kaos yatırımından medet ummayın. Toplumu germeyin, seçim sonucuna saygı duyun. Artık yetişkin gibi davranın. Şımarıklığı bırakın. Toplumun önünden çekilin biz de işimize bakalım” çağrısında bulundu.

Torun yazılı bir açıklama yaparak AK Parti’nin seçimlerin yenilenmesi talebine cevap verdi. Torun şunları söyledi:

“İktidar halkın tercihlerine uymayıp, halkın ekonomik derdini, demokrasi talebini hiçe sayıp seçimin yeniden yapılmasını istiyor. Neden? Çünkü aradaki 60 günde kutuplaştırmayı artırıp, sokağı gerip, insanları birbirine düşürerek seçim kazanmak istiyor. Çünkü Ak Parti ve MHP gerilimden, kavgadan, kutuplaşmadan, vatandaşı birbirine düşürmeden besleniyor. Ancak biz devletin bütün kurumlarının olduğu gibi YSK’nın da hukuktan, adaletten ve demokrasi geleneğinden ayrılmayacağına, ülkeyi kaosa sürükleyecek bir karar almayacağına inanıyoruz.”

Torun, CHP’nin yerel seçimlerde gerilime, kutuplaşmaya, ayrımcılığa imkân vermeyen bir kampanya yürüttüğünü” hatırlatarak bu tutumundan vazgeçmeyeceğini söyledi. Torun sözlerine şöyle devam etti:

“CHP toplumsal barışın, bir arada huzur içinde yaşama iradesinin sesi oldu. Kampanya boyunca sizin kavga çağrılarınıza kulak asmadık. Seçim döneminde size vermediğimiz kavgayı, bundan sonra da vermeyeceğiz. Seçmenler içinden geçtiğimiz zor zamanların farkındalar ve bizden enerjimizi sizinle didişmeye değil, sorunların çözümüne yoğunlaştırmamızı bekliyorlar.  Biz seçmenin beklentisini karşılayacağız. Siz de bir an önce gerçeği kabullenin ve toplumun önünden çekilin.”

DEMOKRASİ SADECE SİZİ İKTİDAR YAPTIĞINDA MI İYİ

“İstanbul Büyükşehir seçimlerinde bir şaibe varsa o da seçimden sonra Ak Parti ve MHP tarafından başlatılan itiraz, oyalama ve seçimin yenilenmesi çabalarıdır” diyen Torun sözlerine şöyle devam etti: ”Çünkü seçmen kararını vermiştir, ancak bunlar seçmenin kararını dinlememeye, seçmene rağmen başka yollar bulmaya çalışmaktadır. Demokrasi ve sandık onları iktidar yaptıkça iyi. Seçimler onları seçtiğinde temiz. Seçmen onları tercih etmediğinde demokrasiden vazgeçebilir, seçimlerden galip ayrılmadıklarında tüm seçimi karalamaya ve seçmeni aşağılamaya cüret edebilirler.

Seçim esnasında oylar sayılırken temsilcileri tarafından yapılmayan itirazlar seçim bitince yöneticiler tarafından yapılmaya başlandı. Bu süreçte kendi kurdukları ve hakkında övgüler düzdükleri seçim sistemini usulsüzlük, yolsuzluk, şaibe gibi laflarla aşağıladılar.

KAOSTAN MEDET UMMAYIN 

Seyit Torun, “Ak Parti yöneticilerine göre seçim yenilgisinden kendileri dışında herkes sorumlu. İstanbul’u kaybetmeyi bir türlü sindiremiyorlar” dedi.  Torun “AK Parti yöneticilerinden yetişkin gibi davranmayı beklediklerini” söyledi.

Torun sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yaşa gelmiş, bunca yıllık siyasi tecrübeye sahip insanların artık birer yetişkin gibi davranmasını bekliyoruz. Artık hakikati kabullenme vakti. Seçimi kaybettiniz. Gerçekle yüzleşin. Yüzleşin ki, bir an önce hayat normale dönsün. İstanbul ve Türkiye sizin travmanızın bu şımarıklığa dönen halinin bedelini daha fazla ödemek zorunda kalmasın. Yenilgiyi kabullenmeden geçirdiğiniz her gün bu toplum bedel ödüyor. Toplum size yenilgiyi kabullenmeniz için yeterince süre verdi. Ama seçmenler artık hakkın hak edene teslimini talep ediyor. Seçim iptalinden medet ummayın. İki seçim arasında yarattığınız zamana yapmayı planladığınız kaos yatırımından medet ummayın. Toplumu bir de bu sürece sokarak germeyin. “

 İSTERSENİZ 10 KERE SEÇİM YAPIN

Torun yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Seçmen bir karar verdi. Nasıl ki sandıkları 5 kere de saysanız sonucu değiştiremediniz. İçinde bulunduğumuz şartlarda 10 kere de seçime gitseniz bu kararı değiştiremezsiniz. Seçmenler kararlarını verdi. Sizi merkezi iktidarda tutacak kadar destekledi, bize de ülkenin en yüksek nüfusuna ve en büyük ekonomilerine sahip şehirlerinin belediyelerini verdi. Buradan çıkarmamız gereken sonuç, seçmenin bize içinde bulunduğumuz zorlu ekonomik kriz zamanlarında kavgayı, gerilimi bir kenara bırakıp iş birliği içinde çalışma mesajı verdiğidir.”

Yorumlar (0)