Seyit Torun: Karanlığa karşı hep birlikte direneceğiz !

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yarımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, “Ceren’in acısı küllenmedi. Ama adını ve anısını sonsuza dek yaşatacağız” dedi.

Vekil Haberleri 03.02.2020, 13:07
Seyit Torun: Karanlığa karşı hep birlikte direneceğiz !

Torun, Adana Çukurova Belediyesi’nin yaptırdığı Ceren Özdemir Sanat Atölyesi'nin açılışına Ceren Özdemir’in babası Yılmaz Özdemir ile birlikte katıldı. Burada yaptığı konuşmada Seyit Torun, Ceren Özdemir’in babası ile çocukluk arkadaşı olduklarını söyledi ve “Ceren kızımızı bizden koparan karanlığa hep birlikte direnmeliyiz” dedi.


Seyit Torun sözlerini şöyle sürdürdü:


“Bugün benim için çok anlamlı bir gün. Ceren’in acısı hala küllenmedi içimizde. Çok, güzel idealleri olan yaşamı seven bir kızımızdı Ceren. Bir cani, bir katil hayatının baharında onu hayattan ve bizlerden kopardı. Hepimiz çok üzgünüz. Bugün burada kadirşinaslık gösteren Çukurova Belediye Başkanımız Soner Çetin’e çok teşekkür ediyorum. Ceren kızımızın ismi artık burada sonsuza dek yaşayacak. Kadına şiddeti dur demeyi artık tam anlamıyla gerçekleştirmeliyiz. Bununla ilgili Parlamento’da bir komisyon kurulmasını istedik, ona bile çoğunluk kararıyla izin verilmedi. Bununla ilgili caydırıcı kanunlar ve kararlar alalım, gerekli tedbirleri alalım dedik fakat ne yazık ki ben yaparsam doğrudur anlayışı burada da hakim kılındı. Fakat toplumsal olarak buna mutlaka dur demek, kadına kalkan elleri, kadın cinayetlerini ortadan kaldırmak zorundayız.’’

Konuşmaların ardından CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile birlikte davetliler atölyenin ve Ceren Özdemir heykelinin açılışını yaptı. Baba Özdemir kızının heykeline bir süre bakıp sonra çiçek bıraktı.

Yorumlar (0)