Seyit Torun: Erdoğan’ın kölelik düzenini bitiriyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “yılın belli günlerinde nerde olduğu bile belli olmayan, saraylardan çıkmayan, lüks uçaklardan inmeyen, devlet kasasından harcamaları, aldıkları verdikleri şeffaf olmayan, kamunun parasını kendi vakıflarına peşkeş çeken şahsın tatil tartışması açması, kendikölelik düzenini saklamaya yöneliktir” dedi.

Vekil Haberleri 28.08.2019, 13:45
Seyit Torun: Erdoğan’ın kölelik düzenini bitiriyoruz

Torun, “ancak Erdoğan’ın kölelik düzeni sadece İstanbul’da değil tüm ülkede bitmektedir.Biz insanca, hakça düzeni tüm ülkede tesis edeceğiz” diye konuştu.

Seyit Torun, sözlerine  “Erdoğan güya özverili çalışıyormuş. Güya tatil yapmamış. Kaldı ki rakamlar ve bilgiler ortada. Tabi ki canla başla çalışacağız ama bu çalışanlarımızın tatil hakkını gasp etmenin ya da halkımızın kaynaklarını sağa sola peşkeş çekmenin örtüsü olmayacak. Hizmetimiz de şeffaf ve yasalara saygılı, tatilimiz de şeffaf ve yasalara uygun olacak” diye devam etti.

“Biz sadece kendimize değil tüm belediye çalışanlarına, tüm ülkemiz çalışanlarına bunu öneriyoruz” diyen Torun, “çalışanlarımızdan işini layıkıyla, yasalara uygun, üstlerine ve halka hesap verebilir şekilde yapmasını istiyoruz. Özveri, bu güne kadar keyfiyetin, adam kayırmanın, vakıf beslemenin örtüsü oldu. Biz size içi boş bir özveri sözü vermiyoruz: liyakatli, eşit, saygılı, hesap verebilir hizmet sözü veriyoruz” diye konuştu.

Yaptığı yazılı açıklamada Seyit Torun şöyle devam etti:

“Halkımız bizi çalışırken de tatil yaparken de görecek. Bütün hizmetlerimizi de görecek, bütün ihalelerimizi de görecek, bütün atamalarımızı da görecek. Bizde gizli saklı yok. İşimizi de görecek, tatilimi de görecek.

Biz sadece belediyelerde değil tüm işyerlerinde tüm halkımıza akılcı, demokratik çalışma ortamları vadediyoruz.

İnsanların işini layıkıyla stressiz bir şekilde yapabildiği, işini yaparken baskı görmediği, torpilli olanın değil layık olanın yükseldiği ve herkesin ama herkesin çoluğu çocuğuyla tatil yapabildiği bir çalışma yaşamı vadediyoruz.

Hafta sonu tatili, yıllık tatil, 8 saatlik çalışma, sağlık sigortası ve emekli olma hakkı gibi imkân ve haklar çalışanların uzun süre verdiği mücadele sonrası elde edilmiştir. İnsanın insanlaşma mücadelesinin çok önemli kazanımlarıdır bunlar. Tatil konusundaki AKP yöneticilinin bu anlayışı, bu karalama kampanyasının ucu kölelik düzenine ve sömürüye karşı çalışanların elde ettiği bu hakların sorgulanmasına kadar gider. Biz çalışanların hiçbir hakkını sorgulatmayacağımızı ve kölelik düzenine asla geri dönülemeyeceğini bir kez daha vurgulamak isteriz. “

Yorumlar (0)