Seyit Torun: CHP'li belediyeler emeğin belediyeleridir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Emeğin ve emekçinin partisi CHP’dir. CHP'li belediyeler emeğin belediyeleridir. Tüm çalışanların 1 Mayıs, Birlik, Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum” dedi.

Vekil Haberleri 30.04.2019, 11:36 30.04.2019, 12:06
Seyit Torun:  CHP'li belediyeler emeğin belediyeleridir

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yayınladığı 1 Mayıs mesajında  “Türkiye'nin ekonomik sorunlarının çalışanların haklarını tırpanlayarak değil bu hakları geliştirerek aşabileceğine inanıyoruz” diye konuştu. Torun, “CHP yönetimindeki tüm belediyelerde emeğin hakları geliştirilecek, başta belediye emekçileri olmak üzere tüm emekçilerin hakkını hukukunu geliştirici çalışmalar yapılacaktır. Ülkemiz, emekçilerin elleri, üretimleri üzerinde yükselmektedir ” açıklamasında bulundu. 

Torun,  1 Mayıs’ta dünyanın dört bir yanında işçilerin, emekçilerin, tüm ezilen ve yok sayılanların, mücadele ve dayanışma gücüyle bir araya geldiğini belirterek, “ülkemizde de 1 Mayıs kutlamalarının ve etkinliklerinin barış içinde bayram coşkusuyla geçeceğine inanıyorum” diye konuştu. Torun “Bu 1 Mayıs’ta emeğin birlik, mücadele ve dayanışmasının 31 Mart'ta tüm halkımız tarafından verilen mesajı tamamlayacağını” belirtti.

Torun sözlerine şöyle devam etti: 

“Tüm emekçileri kıdem tazminatına dokunulmayacak, emekçilerin haklarının ve ekonomik koşullarının iyileştirildiği, çalışma yaşamının demokratikleştiği, hiç bir emekçinin işi nedeniyle sakatlanmadığı, hastalanmadığı, hayatını kaybetmediği bir Türkiye’yi birlikte inşa etmek adına 1 Mayıs’ta birlik olmaya davet ediyoruz. İşçinin ve emekçinin birliği ülkemizin refahı ve mutluluğu için hayati önemdedir. Ülkemizdeki tüm çatışmaların toplumsal diyalog, demokratik seçimler ve hukuka saygı ile aşılacağına inanıyoruz.”

Yorumlar (0)