Serkan Topal'dan Maliye Bakanına soru: Kriz yoksa neden maaşlar artmıyor.

TBMM’de devam eden Bütçe görüşmeleri kapsamında, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a soru yönelten CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal,? Eğer ekonomi iyiyse neden asgari ücret artmıyor, neden memur maaşları artmıyor, neden ek gösterge 3600 düzenlemesi gelmiyor? Neden tasarruf yapıyoruz?, dedi.

Vekil Haberleri 19.12.2018, 11:47 19.12.2018, 11:47
Serkan Topal'dan Maliye Bakanına soru: Kriz yoksa neden maaşlar artmıyor.

Serkan Topal, Maliye Bakanına şu soruları yöneltti:

 

“Sayın Bakan, resesif bir ekonomide reel gayrisafi yurt içi hasıla gerilme eğilime girer, işsizlik artar, ücretler reel olarak geriler, gelir dağılımı bozulur, üretim seviyesi düşer, şirketler küçülür, vergi gelirleri düşer, ulusal para birimi değer kaybeder. Bu, ekonomi uzmanlarının tanımlamasıdır. Tüm bu tanımlamalara baktığımızda maalesef tam da ülkemizi anlatan kavramlar olduğunu üzülerek görmekteyiz.

Sayın Bakan, resesif bir ekonominin sonucu enflasyon ve depresyon yani kriz değil midir? Bu bilgilere göre hâlâ ülkemizde kriz yok diyorsanız, bulunduğumuz ortamı hangi kavramla açıklarsınız? Bunun ekonomi literatüründeki adı kriz değilse nedir? Neden tasarruf yapıyoruz? Eğer ekonomi iyiyse neden asgari ücret artmıyor, neden memur maaşları artmıyor, neden ek gösterge 3600 gelmiyor?

 

Yorumlar (0)