SERKAN TOPAL: BATMAN HALKI VAAD DEĞİL, ÇÖZÜM İSTİYOR

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal TBMM ‘de düzenlediği basın toplantısında Batman’ın sorunlarını gündeme taşıdı. Son yıllarda Batman’dan büyük metropollere ciddi oranda göçlerin yaşadığını ifade eden Topal, Batman Halkı boş vaad istemiyor, derdine derman olacak çözümler istiyor, dedi. Batman’ın sorunlarının her platformda takipçisi olacağını dile getiren Serkan Topal, yaptığı basın açıklamasında şu görüşleri ifade etti.

Vekil Haberleri 25.02.2019, 14:24 25.02.2019, 14:24
SERKAN TOPAL: BATMAN HALKI VAAD DEĞİL, ÇÖZÜM İSTİYOR

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal TBMM ‘de düzenlediği basın toplantısında Batman’ın sorunlarını gündeme taşıdı. Son yıllarda Batman’dan büyük metropollere ciddi oranda göçlerin yaşadığını ifade eden Topal, Batman Halkı boş vaad istemiyor, derdine derman olacak çözümler istiyor, dedi.  Batman’ın sorunlarının her platformda takipçisi olacağını dile getiren Serkan Topal, yaptığı basın açıklamasında şu görüşleri ifade etti.

BATMAN HALKI, İŞ İSTİYOR, AŞ İSTİYOR.

Bildiğiniz üzere Batman,  bölgesinde cazibe merkezi olmaya aday önemli bir ilimizdir. Cumhuriyet döneminde büyük  gelişme sağlayan Batman 1955 yılında İlçe,1990 yılında ise il statüsüne kavuşmuştur.

Ancak son yıllarda Batman bu gelişme ivmesini kaybederek sürekli göç veren,  özellikle genç işsizliğin en yüksek olduğu il haline gelmiştir. İlde yaşayan her 4 kişiden biri işsizdir. Gençlerimiz kahvehanelere mahkûm edilmiştir.

İktidar sorunları kalıcı çözümler üreterek,  kalıcı istihdam yaratarak çözmek yerine, siyasi kaygıları öne alarak geçici İŞ-KUR istihdamları ile çözmeye çalışmaktadır.

Bu sadece oy kaygısı ile yapılan,  bölgenin yarasına derman olmak yerine pansuman yapan siyasi bir yaklaşımdır. Bu yaklaşımı red ediyoruz.  Çünkü Batman Halkı sorunlarına kalıcı çözümler istiyor.

Batman Halkı, İş istiyor, aş istiyor. Sağlıklı yaşamak istiyor.  Kendi topraklarında karnını doyurmak istiyor.

Hükumetten bu konuda vaad değil, icraat bekliyor.

Bizlerde Batman Halkı adına, Hükümetten Batman’ın sorunlarına çözüm istiyoruz.

Bunun için ;

TIP FAKÜLTESİ VE ARAŞTIRMA HASTANESİ AÇILMALIDIR.

Yeni bir OSB’nin bir an önce programa alınmasını bekliyoruz.  Batman’ı da kapsayacak şekilde OSB ‘lere yönelik bölgede özel bir teşvik sisteminin geliştirilmesini talep ediyoruz. OSB’ler de  mutlaka üretim ağırlıklı tesislere öncelik verilmeli, istihdam teşvik edilmelidir

 İl ‘de Üniversite var ancak hala altyapı sorunları çözüme kavuşturulamadı. Üniversitenin fiziki ve akademik sorunları acilen çözüme kavuşturulmalıdır. Öğrencilerin barınma beslenme ve ulaşım gibi temel problemleri çözülmelidir.

Sağlıkta ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Aynı zamanda Bölgeye de hizmet veren Batman Sağlık kuruluşları yetersizdir. Hastanelerin yatak kapasitesi mutlaka artırılmalıdır.

Batman Üniversitesi TIP Fakültesi bir an önce kurulmalı ve Araştırma Hastanesi açılmalıdır.

Ekonomik sıkıntılar yaşayan Esnafın durumu gözden geçirilmeli, esnaf ve sanatkâra devlet desteği acilen sağlanmalıdır. Vergi ve sigorta primi gibi  ödemelerde  işçi sayısına bakılmaksızın destek verilmelidir.

Tarımsal üretim merkezlerimizden olan Batman’da çiftçilerimize mazot ve gübre desteği verilmelidir.  Hayvancılık teşvikleri artırılmalıdır. Özellikle et üretimine yönelik tedbirler acilen alınmalıdır. Batman ‘da var olan hayvan yetiştiriciliği altyapısı mutlaka korunmalı ve geliştirilmelidir.

Bu sadece Batman için değil, Et ithalatının sık sık gündeme geldiği bir dönemde Ülkemizin geneli içinde çok önemlidir.

Batman ilimizde TOKİ ile sıkıntılar yaşayan özellikle emekli vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilsin. TOKİ sosyal konut projelerine yeniden başlayarak ciddi boyutlara ulaşan dar gelirli vatandaşlarımızın  konut sorununu çözmelidir.

Batmanda özellikle kış aylarında hava kirliliği ciddi boyutlara ulaşmaktadır. Doğalgaz kullanımının yaygınlaşması için vatandaşlarımıza ekonomik destek verilmelidir.

YOL SORUNU ÇÖZÜLMELİDİR

Sason –MUŞ yolu Derince istikametinden kaç defa söz verildi. Hala yapılmadı.. köy yolları… traktör geçmiyor

Yerel seçim sürecine girdiğimiz bir dönemde, iktidar devlet olanaklarını seçime yönelik kullanmak yerine,  halkın yararlarına yönelik olarak kullanmalıdır. Belediye başkanları arasında parti ayrımı yapmak, ödenek ve yatırımları partilere bakarak tahsis etmek, bizim devlet geleneğimize aykırıdır. Bizler Halka Hizmeti bir kamu görevi olarak gören ve halkımıza hizmet etmeği kutsal sayan bir devlet kültürüne sahibiz.

Bu kültürü bozmak, bu anlayışı yok saymak hiç kimseye fayda getirmeyeceği gibi halkımıza zarar verir,  halkımıza ceza vermek anlamına gelir. Böyle bir ceza vermek hiçbir hükumetin hakkı olamaz.

Huzurunuzda hükümete sesleniyorum. Belediyeler arasında ayrım yapmayın.

Halkımız sizleri ülkeyi yönetesiniz diye iş başına getirdi. Belediyelere ceza vermek için yetki vermedi. Gelin Batman ilimizin sorunlarını birlikte çözelim. Batman halkı kendi kentinde yaşasın, iş aş derdi ile göçe zorlanmasın.

 Gençlerimiz kahvehanelerde zaman geçirmek yerine üretim yaparak ülkeye ve kendi ailelerine faydalı olsunlar. Evlensin yuva kursunlar. Halkın sizlerden talebi budur.

BATMAN HALKININ TALEPLERİNE KULAK VERİN

Bu taleplere kulak verin. Batman İlimize partim tarafından görevlendirilmiş  Milletvekili olarak bizlere yansıyan Batman halkının sorunlarını özet olarak dile getirdim.

Bu sorunların her zaman takipçisi olacağız. Çözüm üretmek adına Hükümet ve Meclis nezdinde her türlü girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz.

Umuyor ve diliyoruz ki, sorunlar bir an önce çözüme kavuşur ve halkımız rahat eder.

Bu vesile ile buradan tüm Batman Halkına da selamlarımı gönderiyorum.

 

 

 

Yorumlar (0)