Saray'da personele günlük 'Erdoğan' testi!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanlığı’nda Erdoğan için personelin tamamına her gün düzenli Covid-19 testi yapılıp yapılmadığı konusunda soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 08.08.2020, 11:29 08.08.2020, 11:35
Saray'da personele günlük 'Erdoğan' testi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis’te katılacağı 15 Temmuz anma töreni için Cumhurbaşkanlığı’nın talebiyle tüm milletvekillerinden koronavirüs testi yaptırmaları istenmesi tartışmalara neden olmuştu.
CHP grubu, milletvekillerine Covid-19 testinin zorunlu kılınmasına tepki göstermiş, törene katılmama kararı almıştı.

Şimdi de farklı bir zorunlu test konusu Meclis gündemine taşındı.
CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Erdoğan için Cumhurbaşkanlığı Sarayı çalışanlarına her gün düzenli olarak Covid-19 testi yapılıp yapılmadığına ilişkin TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

PERSONELİN TAMAMINA HER GÜN DÜZENLİ TEST Mİ YAPILIYOR?

CHP’li Mahmut Tanal’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması talebiyle hazırladığı soru önergesi şöyle:

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görev yapan personel sayısı kaçtır?

Koronavirüs salgınının ülkemizde ilk görüldüğü tarihten sonra kronik rahatsızlığından dolayı izne gönderilen personel sayısı kaçtır?


Şu ana kadar Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki personellerden Covid-19 testi pozitif çıkan var mıdır? Şayet varsa iyileşen, iyileşme sürecindeki pozitif vaka sayısı kaçtır? Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren çalışan var mıdır?


Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki çalışanların tamamına Covid-19 testi yapılmış mıdır?
 

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görev yapanlara belli aralıklarla koronavirüs testi yapılmakta mıdır?
 

Cumhurbaşkanlığı Sarayı personelinin tamamına yönelik her gün düzenli olarak Covid-19 testi yapılmakta mıdır? Şayet yapılmakta ise bunun gerekçesi nedir? Cumhurbaşkanlığı dışında tüm çalışanlarına günlük test yapan başka bir kurum var mıdır?
 

Görevi gereği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yakın temas halinde olan personele, çalışanlara, yetkililere her gün düzenli Covid-19 testi yapılmak mıdır?
 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı’nda iş bu önerge tarihine kadar yapılan toplam test sayısı ne kadardır?

Yorumlar (0)