banner773

ROMAN GENÇLERDEN KILIÇDAROĞLU’NA ZİYARET

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise, toplumun en temel haklarına doğal bir şekilde ulaşmasının şart olduğunu anlattı. İzmir’den gelen Roman gençlerin bir çok imkansızlık ve ayrımcılığa rağmen okuduklarını, çoğunun üniversite öğrencisi olduğunu, Romanlar arasında bunun yaygınlaşması ve Romanların gelişmesine her daim katkıda bulunmak, desteklemek gerektiğini aktardı.

Vekil Haberleri 08.06.2022, 10:46
ROMAN GENÇLERDEN KILIÇDAROĞLU’NA ZİYARET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaşadıkları sorunları paylaşan Roman gençler, Roman toplumunda çocuk yaşta yapılan evliliklerin son bulmasını istediklerini anlattılar. Çocukları okutmadan toplumun kalkınamayacağının altının çizen genç Romanlar, Roman çocuklarına özen gösterilmesi gerektiğini ve Kılıçdaroğllu’nun bu konudaki vaatlerinin hayati önem taşıdığını belirtti. CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise, toplumun en temel haklarına doğal bir şekilde ulaşmasının şart olduğunu anlattı. İzmir’den gelen Roman gençlerin bir çok imkansızlık ve ayrımcılığa rağmen okuduklarını, çoğunun üniversite öğrencisi olduğunu, Romanlar arasında bunun yaygınlaşması ve Romanların gelişmesine her daim katkıda bulunmak, desteklemek gerektiğini aktardı.

ROMAN GENÇLER, GELECEKTE KARAR MEKANİZMALARINDA YER ALMAK İSTİYOR!

CHP Milletvekili Purçu, Roman olarak üniversite okuyan az sayıda kadın olduğunu belirterek, Romanların eğitim hayatında ve tüm kamusal alanda var olması gerektiğinin, karar mekanizmalarında yer alabilecek eğitim düzeyine erişimlerinin doğru politikalarla mümkün olduğunun altını çizdi.

Roman gençler, CHP Genel Başkanı ile okulda ve diğer sosyal ortamlarda  yaşadıkları ayrımcılıkla ilgili örnekleri paylaştı. Gelecekte özellikle Roman kadınlar olarak karar mekanizmalarında yer almak, saygıdeğer pozisyonlarda görev almak, iş hayatında ayrımcılığa uğramamak istediklerini, ROMGEDER bünyesinde bu amaca yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, toplumun güçlenmesinin kız çocuklarını okutmaktan geçtiğini, CHP iktidarında toplumdaki herkesin eşit şartlarda yaşaması, Romanların gelişmesi ve kamusal alanın her kademesinde yer alması için çalışılacağını belirtti.

Yorumlar (0)