Rafet Zeybek’ten "23 Nisan" Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Vekil Haberleri 22.04.2019, 17:18
Rafet Zeybek’ten "23 Nisan" Mesajı

CHP’li Zeybek mesajında, " Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının önderliğinde Ulusal Kurtuluş mücadelemizin zor ve çetin günlerinde 23 Nisan 1920’de çalışmalara başlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi, dünya tarihinde emsali az görülen bir ulusun bağımsızlık mücadelesinin de simgesidir. Önce Ulusal Kurtuluş Savaşını kazanılmasında, sonra Cumhuriyet ilanında ve siyasal, toplumsal, ekonomik ve hukuk alanındaki devrimlere imza atan TBMM, daha sonra demokrasinin işler hale gelmesini sağlamıştır.”
 

Tam Bağımsızlık ve Milli İrade’nin egemenliğinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu günden itibaren ruhunu oluşturduğunu aktaran Zeybek; şunları belirtti ”Bu ruh ve anlayış bugünde devam etmektedir. 99 yıl önce açılan milletin azim ve kararlılığı ile Milli Mücadeleyi zaferle sonuçlandıran Türkiye Büyük Millet Meclisi yine aynı azim ve kararlılıkla Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine sahip çıkmaya devam edecektir. Millet İradesinin temsil edildiği, ortak aklın ve uzlaşma kültürünün egemen olduğu TBMM, günümüzde ne yazık ki etkisizleştirilmeye çalışılsa da unutulmamalıdır ki, Kurtuluş Savaşı’nın en buhranlı günlerinde dahi önemini yitirmemiştir. Kuvvetler ayrılığının yasama erki olan TBMM’yi etkisizleştirmek, demokrasimiz için telafisi olmayan bir kayıptır, Türkiye bugün toplumun beklediği birçok yasal düzenlemeyi yine TBMM çatısı altında ortak akılla ve Milli İradenin temsilcilerinin uzlaşması ile çözüme kavuşturabilir. Cumhuriyet kazanımlarına, laik eğitime, hukukun üstünlüğüne, toplumsal hoşgörü ve barışa dün olduğu gibi bugünde en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanları yaşamaktayız.
23 Nisan aynı zamanda dünyada ilk ve tek çocuklara armağan edilen bayram olma özelliği de taşımaktadır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yarının büyükleri çocuklarımıza Cumhuriyet’in verdiği önemi göstermektedir.
 Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kuran tüm kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ülkemizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
    

Yorumlar (0)