banner773

RAFET ZEYBEK:“TEK GÜNDEM: İŞSİZLİK”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çalışmalarına ara verdiği dönemden itibaren seçim bölgesi Antalya’da vatandaşlarla birlikte olan CHP Antalya Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek Antalya ve Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vekil Haberleri 05.08.2019, 14:00
RAFET ZEYBEK:“TEK GÜNDEM: İŞSİZLİK”

Yasama çalışmalarına ara verilen yaz aylarında birçok etkinlikte vatandaşlarla bir araya geldiğini belirten CHP’li Zeybek, vatandaşın gündemi işsizlik ve enflasyon nedeniyle artan geçim sıkıntısı olduğunu, mevsim etkilerinden arındırılmış işsiz sayısının 4 milyon 487 bine ulaştığını belirtti. CHP’li Zeybek açıklamasında “Ekonomik krizde işlerini kaybeden vatandaşlarımız, iş bulamayan gençlerimizin sorunları gittiğimiz her yerde, konuştuğumuz her vatandaşımızın ana gündemi. AKP iktidarının yıllardır süregelen yanlış ekonomi politikalarının sonucunda yaşanan ekonomik krizin faturasını halk ödüyor.” dedi.

“ÜRETİM YERİNE, İSRAF EKONOMİSİ”

            AKP’nin yanlış ekonomi politikasının sonucu her gün yeni zamların yaşandığını belirten CHP’li Zeybek “Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar, bu zamlara bağlı olarak maliyet artışlarının yaşanması nedeniyle zaten alım gücü düşen vatandaşlarımız daha da zor bir sürece girmektedir. Asgari ücretle çalışan ve emekli vatandaşlarımız ay sonunu getirememekte olduklarını belirtiyor, ancak siyasi iktidar bu acı gerçeği görmek yerine israf ekonomisine devam ediyor.” ifadesini kullandı.

“HALK ÇARESİZ”

Yeni fabrikaların açılması, yerli üretimin teşvik edilmesi bu sayede istihdam sağlanması gerektiğine vurgu yapan Zeybek “Antalya ve Türkiye kamuoyunun gündemi ekonomik krizin etkilerinin biran önce bertaraf edilmesi ancak AKP iktidarı üretimi teşvik etmek yerine, tüketimi teşvik etmekte, halkın tüketime harcayacak parası kalmadı, sadece 2019 yılının ilk beş ayında 724 bin vatandaşımız kredilerini ödeyemediği için icralık oldu.”
 

“ADALET VE DEMOKRASİ OLMAZSA, EKONOMİK GELİŞME OLMAZ”

Ekonomik gelişme için kamu harcamalarının kontrollü ve şeffaf olması, siyasi iktidarın vatandaşların vergilerini harcarken hesap verebilir olması gerektiğini vurgulayan CHP’li Zeybek, “Hesap verebilir ve şeffaf bir yönetim anlayışı olmadan ekonomik kalkınmanın sağlanması imkansız, demokrasinin içselleştirilmesi ve hukuk sistemine güvenin yüksek olması ekonomi için itici güç olacaktır ancak AKP iktidarı yasaklar, yolsuzluk ve yoksullukla mücadele edeceği vaadiyle geldiği iktidara, 17 yılın sonunda yasaklarla, yoksullukla ve yolsuzlukla anılır olmuştur.” dedi.  

Yorumlar (0)