RAFET ZEYBEK:ASIL BEKA SORUNU; EKONOMİK KRİZ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Yerel Seçimler nedeniyle çalışmalarına ara vermesi üzerine seçim bölgesi Antalya’da çalışmalara hız veren CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek Antalya ve Türkiye gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Vekil Haberleri 07.03.2019, 13:54 07.03.2019, 13:54
RAFET ZEYBEK:ASIL BEKA SORUNU; EKONOMİK KRİZ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Yerel Seçimler nedeniyle çalışmalarına ara vermesi üzerine seçim bölgesi Antalya’da çalışmalara hız veren CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek Antalya ve Türkiye gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Meclisin çalışmalarına ara vermesinin üzerinden on gün geçtiğini belirten CHP’li Zeybek, “Yasama faaliyetlerinin ara vermesi sonrası birçok milletvekili arkadaşımız gibi bizlerde seçim bölgelerimizdeki çalışmalara yoğunlaştık, on günlük süreçte Antalya’da Gazipaşa’dan Kaş’a on farklı ilçemizde CHP’li ve İYİ Partili adaylarımızla, İl ve İlçe örgütlerimizle saha çalışmalarına katıldık, seçim sonuna kadar tüm ilçelerimizdeki çalışmaları bitireceğiz.” ifadesini kullandı.
 

RANTA DEĞİL, HALKA DÖNÜK BELEDİYECİLİK

Yerel seçim çalışmalarını değerlendiren Rafet Zeybek açıklamalarına şu şekilde devam etti; “Serik, Muratpaşa, Konyaaltı, Aksu, Kaş, Döşemealtı, Kumluca, Gazipaşa, Manavgat ve Kepez ilçelerinde Millet İttifakı adaylarımızla yaptığımız çalışmalarda gördüğüm, projelerinde ranta değil, halka dönük çalışmalar yapmış olmaları. Projeler gençlere, kadınlara, üretici ve esnafa yönelik,  hizmet veren belediyeciliğin ön planda tutulduğu ve vatandaşlarımızın gerçek talepleri olduğunu sahada geri dönüş olarak almaktayız.”
Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Muhittin Böcek ve Millet İttifakımızın ilçe adayları sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, esnaflar, çiftçilerle birlikte ortak akılla oluşturulan projelerini en iyi şekilde anlatmakta, günlük yaşamı kolaylaştıran, Antalya’yı hak ettiği marka değerine taşıyacak bir yerel yönetimi gün gün oluşturmaktadır.

ASIL BEKA SORUNU; EKONOMİK KRİZ

AKP iktidarının kutuplaştırıcı ve kavgacı üslubuna karşı hoşgörü, huzur ve barış kenti Antalya’ya yakışır bir seçim süreci yaşandığını belirten CHP’li Zeybek, bu seçimde artan maliyetler yüzünden ekonomik sıkıntılar yaşayan çiftçilerin kırsala dayalı projeleri ile ön plana çıkan Millet İttifakı adaylarına destek verdiğini belirtti.
            Türkiye gündemini meşgul eden “beka sorununa” değinen Zeybek, “Türkiye’nin gerçek bir beka sorunu varsa bu millet Çanakkale Savaşında, İstiklal Savaşında nasıl tek yumruk olduysa o günde tüm ayrılıklarını bir yana bırakıp tek vücut vatan savunmasında en ön sırada yerini alır.  Günümüzde asıl “beka sorunu” AKP iktidarının görmek istemediği gençlerin iş bulamaması, artan maliyetler yüzünden ürettiğinin karşılığını alamayan çitçilerin sorunudur, kapanan ve üretimi durduran fabrikalardır, ithalata dayalı ekonomi nedeniyle alım gücü düşen vatandaşın ay sonunu getirememesi sorunudur.”  dedi.

Ekonomik krizi örtbas etmek isteyen AKP’nin 17 yıllık iktidarı boyunca yaptığı gündem değiştirme politikalarının artık halkta karşılığı olmadığını belirten Rafet Zeybek, “2019 Hukukun Üstünlüğü Endeksi’nde Türkiye ne yazık ki 126 ülke arasında 109’uncu sırada. Vatandaşın Yargıya güveni yüzde yirmilerin altında, hukukun üstünlüğünün olmadığı hiçbir ülkede ne ekonomik bir refahtan ne de toplumsal bir huzurdan bahsedilemez. Vatandaş durumun farkında ve iktidarın suni gündemi ile ilgilenmiyor ve 31 Mart’ta sandıkta en büyük cevabı vermeye hazırlanıyor.” açıklamasında bulundu.

 

Yorumlar (0)