Rabia Naz Vatan'ın ölümünü TBMM Araştıracak

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “12 Nisan 2018 tarihinde Giresun’un Eynesil ilçesinde ölen Rabia Naz Vatan’ın nasıl öldüğü ile ilgili etkili ve yetkili bir soruşturma yapılması ve olayın açığa çıkartılması için bütün partilerin desteği ile nihayet TBMM’de Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu” dedi.

Vekil Haberleri 19.07.2019, 10:35
Rabia Naz Vatan'ın ölümünü TBMM Araştıracak

Rabia Naz Vatan’ın nasıl öldüğü araştırılsın, tüm detayları ile soruşturulsun diye 24 Mayıs 2019 tarihinde TBMM Başkanlığına komisyon kurulması için verdiği önergenin işleme alınmasının çocuklar ve gelecek için umut  verici olduğunu söyleyen Tığlı, “önergesinin diğer partilerin verdiği önergelerle birleştirildiğini ve 12 kişilik komisyon üyelerinin belirlenmesi ile birlikte komisyon hemen göreve başlayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

İLK İMZA SAHİBİ OLANLAR KOMİSYON ÜYESİ OLMALI

 

Tığlı, “12 Nisan 2018 tarihinde aramızdan ayrılan Rabia Naz Vatan’ın ölümünün üzerinden tam 1 yıl 3 ay 8 gün geçti. Yaşanan süreçte savcılar görevden alındı. Ya çelişkili ifadeler verildi ya da hiç ifade alınmadı. Birbirinden farklı düzenlenen çarpık raporların kiminde intihar, kiminde cinayet, kiminde ise kaza denildi. Tüm bu açıklamalardan sonra, iyice kirlenen ve nereye gideceği belli olmayan bu dosyanın, meclis çatısı altında araştırılması ve bir an önce sonuca bağlanması için komisyonda görev alacak tüm milletvekili arkadaşlarımın objektif ve sağduyulu olmalarını bekliyorum.” dedi.

 

Meclis araştırma önergesi kurulması için TBMM başkanlığına önerge veren ilk imza sahiplerinin komisyon üyesi olarak görev yapmaları bekleniyor.

 

Aynı zamanda Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi olan CHP Giresun’un çalışkan Milletvekili Necati Tığlı, 29 Mayıs 2018 tarihinde Ankara’da öldürülen Şule ÇET’in davasını da en baştan beri yakından takip etmektedir.

 

Yorumlar (0)