POLAT: "İMAMOĞLU KAZANMIŞTIR, NOKTA"

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, seçimin üzerinden yaklaşık 2 hafta geçmesine rağmen CHP örgütünün coşkulu ve dipdiri olduğunu vurgulayarak, “Örgütümüz inanmış, İstanbul inanmış. Biz de inanıyoruz. İktidar hukuksuz bir şekilde delil yaratmanın peşinde. Ancak kaçacak hiçbir yerleri yok. Eninde sonunda bize Maltepe’deki sayım bittikten sonra mazbatayı vermek zorundalar. Ekrem İmamoğlu seçimleri kazanmıştır, nokta” diye konuştu.

Vekil Haberleri 13.04.2019, 17:47 13.04.2019, 17:59
POLAT: "İMAMOĞLU KAZANMIŞTIR, NOKTA"

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, yerel seçimlerin üzerinden yaklaşık 2 hafta geçmesine rağmen CHP örgütünün hala coşkulu ve dipdiri olduğunu vurgulayarak, “Örgütümüz inanmış, İstanbul inanmış. Bizler de inanıyoruz” dedi. İktidarın İstanbul’da elinde bulundurduğu gücü bırakmamak için hukuksuz bir şekilde delil yaratma peşinde olduğunu ifade eden Polat, “Eninde sonunda bize Maltepe’deki seçim sandıklarının sayımı bittikten sonra mazbatayı vermek zorundalar. Başka da bir yolları yok. Yarına büyük bir ihtimalle sayım biter, biz mazbatamızı alırız diye düşünüyorum. Ekrem İmamoğlu seçimleri kazanmıştır, nokta” diye konuştu.

“ÖRGÜTÜMÜZ İNANMIŞ, İSTANBUL İNANMIŞ”

Polat, CHP Bahçelievler İlçe Örgütünü ziyaret ettikten sonra, İlçe Seçim Kurulu’nda oy torbalarını bekleyen parti emekçileri ve halkla bir araya geldi. Seçimin üzerinden uzun süre geçtiğini anımsatan Polat, parti emekçilerine, “Hala burada coşkuyla dipdiri olmanız, oy çuvalların başında olmanız çok güzel. Bu dayanışma, bu partililik bilinci, bu inanmışlıkla ilgili bir şey. Biz İstanbul’a geldiğimiz günden bu yana partimizin, örgütümüzün inanmış olduğunu gördük. Örgütümüz inanmış, İstanbul inanmış. Biz de inandık, sizlere de inanıyoruz” dedi.

“LAMI CİMİ YOK, EKREM İMAMOĞLU KAZANDI”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı İmamoğlu’nun kazandığını ifade eden Polat, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Lamı cimi yok İstanbul’da Ekrem İmamoğlu kazandı. Buralarda da bir dahaki dönemde kazanacağımıza inanıyoruz. Biz İzmir’de 20 yıldır yerelde iktidarız. İzmir’in mutlu insanlarından bir tanesiyim. İzmir modelini yaratan örgütlerin bir parçasıyım. Biliyorum ki Ekrem Bey de aynı şekilde İzmir’deki gibi sosyal belediyeciliğin ne demek olduğunu İstanbul’da da İstanbullu’ya gösterecektir. Türkiye’nin uzun yıllar yaşadığı çatışmaya dayalı bir siyaset iklimi vardı. Ekrem Bey’in kişiliğinde bu iklim yerini tevazuya, uzlaşıya, gülen yüze bıraktı. Bu da Türkiye açısından çok önemli bir şey. Önümüzdeki süreçte bu uzlaşı kültürünün yerleşmesi açısından çok önemli bir seçimdi.”

“DELİL YARATMA ARZUSU İÇİNDELER”

Polat, iktidarın elindeki gücünü bırakmamak için mücadele içerisinde olduğunu, “bankamatik” olarak adlandırılan memur ve işçilere ait bilgilerin ortaya çıktığını, bazı vakıflara peşkeş çekilen İstanbullular’ın mallarının basına yansıdığını anımsattı. İktidarın bütün bunları kaybetmemek için demokrasi ve hukuk dışına çıkmaya çalıştığını, Maltepe’de de hukuksuz delil yaratma çabası içinde olduğunu ifade eden Polat, “Ben birkaç gündür Büyükçekmece’deydim. Kesinleşmiş seçmen listesi üzerinden bir delil yaratma arzusuyla karşı karşıyaydık. Sanırım onu da başaramadılar. Kaçacak hiçbir yerleri yok. Eninde sonunda bize Maltepe’deki seçim sandıklarındaki sayım bittikten sonra mazbatayı Ekrem beye vermek zorundalar. Başka da bir yolları yok. Yarına büyük bir ihtimalle sayım biter, biz mazbatamızı alırız diye düşünüyorum. Ekrem İmamoğlu seçimleri kazanmıştır, nokta” diye konuştu.

Yorumlar (0)